• dorje
    #331
    Valamilyen szinten az átlagember - mint én is - számára az ateizmus is a valláshoz hasonlóan működik, hiszen én sem "tapasztaltam" mondjuk a kvantumfizika létezését (ha emlékeim nem csalnak).
    De inkább elhiszem a tudományos tanokat, mert az valós hatással van sz életemre. Egyre gyorsabbak a számítógépek, egyre nagyobb részecskegyorsítókat építenek, és itt előbb kapom kézbe a tudomány eredményének számító új eszközt, és csak utána veszem a fáradtságot, hogy kiderítsem hogy működik. A vallásnál fordítva van. Előbb megkapom a vallásos ideákat, majd azt próbálom ráültetni a hétköznapok tapasztalatába.
    Ezért jómagam a tudományra szavazok (noha átlagember vagyok, akár a templomba járó mamika), de alapjában véve van az ember környezete, és van az a kép, ami a bucijában kialakul róla. Ezt a képet próbálja mindenki tökéletesíteni, ki így, ki úgy. Ami tuti létezik, az a kép a fejében, amiról kialakítja... hát az a franc sem tudja, de az emberi logika azt diktálja, hogy az a kép valami létező világról alakult ki. (Valami ilyesmit lovagoltak meg a Mátrix kapcsán)
    Mindenesetre sem a vallásos, sem az ateista nem mondhatja meg a másiknak 100%-ig a frankót. De azért én mégis az Ateista FC-ben játszok... :-)