• Doktor Kotász
    #326
    Pedig intellektuális környezetszennyezés az évezredes, ismertehiányból, manipulációs szándékból, vagyoni előnyért, vagy elmebeteg, drogos víziókból feléptett megbukott világnézetek terjesztése.

    Eleve az egész úgy kezdődött, hogy a zsidók isten kiválasztott népe. Tehát Istennek nem volt fontos a többi nép? Náluk nem akart hittéríteni? A fenéket. Pusztán arról volt szó, hogy egy nomád nép letelepedett, és össze kellett fogni őket egy ideológiával, hogy fenmaradhasson. És ez sikerült is. Szinte az összes akkori nép ( a nemzet más fogalmat jelent) már régen eltűnt, beolvadt másikba.

    A római birodalom hanyatlásakor éppen ezért csapott le annak egyetemes változatára, a kereszténységre. Ha száz féle istenben hisznek, akkor nehezebb az államot összetartani. Az állam, ami elterjesztette erőszakkal, az már nem létezik, de a vallás túlélte.

    Mint egy önálló életre kellt ragadozó állat.

    A kérdésre pedig, hogy akkor miért vannak mindenhol vallások a Földön?

    Mert egyszer valaki kitalálta, elterjesztette, és mivel hatalmi eszköz, az adott államok mindig testre szabták a vallásokat, a hitet pedig generációról generációra átadták. Az összes vallás edjét múlt magyarázat a világ működésére.

    A Scientológia egy nagyon jó példa arra, hogy a vallás manipulálni és uralkodni akar, a haszonszerzés, az érdek mozgatja. Egy scientológián kívüli ember könnyedén megállapítja, hogy az baromság. Sérültnek kell lenni, hogy valakit beszippantson, vagy lépésről lépésre kell elhitetni apránként az emberrel a tanokat, hogy elfogadja.
    Nem volt ez másként a kereszténységgel sem.