• Doktor Kotász
    #57
    "Egyebkent egy os-ben tobb tizezer (lassan tobb szazezer) emberev van."

    Még mindig egy asztali operációs rendszernél ragadtál le. Úgy érzem, hogy fogalmad sincs miről beszéltem. QNX Neutrino. Egy példa arra, hogy mi fér el egy floppyn. Természetesen nem ekkora zanzásításra gondoltam, csak lásd a másik végletet, amit elképzelni sem tudsz.

    "A citibank-os pelda rossz, ott csak a terminalokon futo reszlegesen nyilt forraskodu windows ce-be irnak bele, de azt sem nagyon, inkabb csak atkonfiguraljak es ujraforditjak."

    Nagyon tévedsz, mindig is az aktuális NT vonalat használták (NT4, Win2000, XP, stb).

    ". A robotban kb. annyi esz van, hogy megprobal gps jel alapjan hazamenni ha elveszik a kapcsolat, de leszallni mar nem tud magatol, szoval radio hiba eseten van hogy koroznek a bazis leszallopalyaja felett amig ki nem fogy az uzemanyaguk vagy bele nem allnak valamibe. A hadsereg annyira tart a robotoktol, hogy kb. egy taviranyitasu repulo tudasat merik csak belerakni, minden mas a foldi szamitogepben van. (Wozniak mondta egyszer: soha nem bizz egy szamitogepben amit baj eseten nem tudsz kidobni az ablakon)"

    Ez pont engem igazol. A hadsereg így könnyen tudja úgymond végleges szoftver nélkül megvenni a harci eszközöket. A szállító bemutatja egy XP-én a saját programjával, a hadsereg meg elkészíti a saját termináljain futó kezelő szoftvereket.