• kvp
    #52
    "Ezt a Pentagon miért nem tudja megcsinálni 100 emberrel?"

    Mert nem a pentagon fejleszti, hanem egy maganceg, aki anno a legolcsobb ajanlatot adta. (es mint kesobb kiderult a legtobb lobbi penzt fizette)

    Egyebkent egy os-ben tobb tizezer (lassan tobb szazezer) emberev van. Ezzel konkuralni nem igazan lehet csak ha hasonlo mennyisegu munkaorat belefektetnek. A citibank-os pelda rossz, ott csak a terminalokon futo reszlegesen nyilt forraskodu windows ce-be irnak bele, de azt sem nagyon, inkabb csak atkonfiguraljak es ujraforditjak. Nem veletlen, hogy regen a land warrior rendszereken is wince ment. (egyebkent az mukodik, ezen keresztul ment elo adasban oszama kivegzese) Egyebkent egy bank megengedheti a sajat rendszer kesziteset, de egy allam manapsag mar nem nagyon, mivel a bankok kezeben sokkal tobb toke van es nem szamoltatja el oket soha senki. Az amerikai allam viszont kenytelen a legolcsobb ajanattevot elfogadni, aki tudja teljesitenyi a hozza nem erto poltikusok es szakertoik altal irt specifikaciokat.

    "Nem célom a saját fórumodban a saját cikkedről vitatkozni, de nem a predatorokat támadta meg egy vírus, hanem a terminált, ami a földön van."

    Abban van a logika, gyakorlatilag meg a kameraszervok vezerlese is a vezerlo kapcsolaton at megy. A robotban kb. annyi esz van, hogy megprobal gps jel alapjan hazamenni ha elveszik a kapcsolat, de leszallni mar nem tud magatol, szoval radio hiba eseten van hogy koroznek a bazis leszallopalyaja felett amig ki nem fogy az uzemanyaguk vagy bele nem allnak valamibe. A hadsereg annyira tart a robotoktol, hogy kb. egy taviranyitasu repulo tudasat merik csak belerakni, minden mas a foldi szamitogepben van. (Wozniak mondta egyszer: soha nem bizz egy szamitogepben amit baj eseten nem tudsz kidobni az ablakon)

    http://www.glitchreporter.com/2007/10/predator-uav-failure.html