• asysoft
  #57
  "Kérdezz meg pár iphone funt!"
  Nem fun, hanem fan, de már írták.

  "Sokan már kicsinek tartják a szifont, a felbontása sem az igazi"
  Szerintem iPhone kifejezetten nagy ahhoz, hogy zsebre vágjam, egyetlen szerencséje, hogy vékony. De egy HTC HD2-t már nem tudnék elképzelni zsebemben, és akkor hol van ez a sokak által mennyei méretűnek tartott GalaxyS2-től? Nézni biztos jobb egy akkora kijelzőt, de egy kézzel kezelni, hordozni...
  Az meg, hogy "felbontása sem az igazi" egyenesen vicc. 960×640, mindezt 3.5"-on, már-már feleslegesen nagy a képpontsűrűség, e felé menni viszont felesleges, csak növeli a fogyasztást. Most hirtelen nem is tudok telefont, ami többet nyújtana ebből a szempontból (pl Motorola Atrix is "csak" 960x540-es megjelenítőt kapott a HTC Sensation-höz hasonlóan, mindezt nagyobb képátló mellett), majd a következő (Samsung) Nexus lesz az, ami 720p felbontásával hasonló képpontsűrűséget fog elérni. Ezek után viszont kíváncsi leszek, merre fognak fejleszteni a gyártók?:)

  "Idén elmaradtak az innovatív dolgok!"
  Kérdés, hogy valóban az jelenti-e az innovációt, ha 2x annyi memóriát meg 5x akkora órajelű processzort pakolnak bele. Persze eddigi iterációkhoz képest ("2G"->3G-t leszámítva, ott szerintem csak egy eleve súlyos lemaradást pótoltak az UMTS támogatás hozzáadásával) valóban csak inkrementálisnak tűnhet, NFC támogatás hozzáadása (jövőre nézve) lehet jó ötlet lett volna... A Siri innovatív, bár őszintén szólva engem a hangvezérlés nem hoz lázba. Mondjuk ébresztő-beállítására kíváncsi lennék, lehet gyorsabban elintézném mint GUI-n (sosem egy időpontot állítok be...)