Én azért használom mert:
- Reklámok szépek és jók, de feleslegesen dolgoztatják a gépet, amiben így többször pörög fel a ventilátor, idegesítő, zajos.
- Mobilnet esetén megeszik a sávszél jelentős százalékát
- Őrületesen idegesítőek, és haszontalanok (én idáig nem láttam embert, aki az alapján vásárolt volna meg terméket, mert valamelyik weboldalon bezárhatatlanul előtte villogott egy pop-up, hogy vedd meg mer AKCIÓS, ellentétben nagyon sok olyat láttam aki eme remekművek következtében idegbajt kapott, és elhatározta hogy ilyen terméket ha fizetnek neki, se vesz meg.
Egy ideig én sem blokkoltam a hirdetéseket, de a biztosítékot azt csapta ki, amikor megláttam még anno a teveclubbon a "bánatos kurváim emlékére" c. könyvet promótáló bannert (valahol van screenshotom is róla talán). Na ott mondtam hogy elegem van. Azóta reklámok nélkül nézem a netet (kivéve google reklámai, azok érdekes módon nem zavarnak, talán azért, mert nem villognak mint valami c64 játék amikor meghalsz), és boldog ember vagyok, bűntudat nélkül.
Szívesen nézek reklámot ha az:
- Ötletes
- Szórakoztató
- Nem agresszív
- Hasznos terméket reklámoz
Ilyen reklámot azonban az elmúlt 7-8 évben talán 2-3at ha láttam TVben, vagy jútúbon.
A fejlesztőnek nagyon hatalmas köszönet, nélküle kénytelen lennék proxy-ba tenni az adblock listákat :)