• Mihail
  #184
  Nem szeretném semmilyen vitába beszállni, csak néhány gondolatot osztanék meg. Szerintem csak akkor írjunk mélyreható véleményt egy eszközről ha már birtokoltuk és használtuk huzamosabb ideig vagy esetleg teszteltük.

  Anno még 2008-ban Japánban vettem egy ipod touchot, abban évben jött ha az első generáció ha jól emlékszem, már akkor itt használtam meg lehetett venni az itthoni bolti ár feléért, de ez most más tészta, a lényeg, hogy legnyűgözött, hogy mennyire gyors a wifi, milyen jó appok, mennyi funkció.

  Később túladtam rajta, mert meguntam. A következő apple eszközöm egy macbook white volt (asszem 2009-es év eleji modell), életem eddigi legjobb notija volt (4gb ram, 500gb hdd, múlt év végén adtam el, mert nem volt szükségem notira az új munkámból kifolyólag). 2010 decemberében vettem egy iPad-et, lenyűgözött a készülék. Megint azt éreztem, mint az ipod touch esetében, hogy megelőzi a korát és hogy a többi kézbe vett, kipróbált táblagép az fele akkora élményt nem okoz. Mondjuk a táblákról nekem az a véleményem, hogy nem élet fontosságú eszközök még, ezért én 2 hónap után túl adtam rajta, de örülök, hogy kipróbáltam. Elszabadult idén év elején itt Mo.-n is végre az android őrület, vettem egy Samsung Galacy Ace-t. Lassú is volt, kevés memória, műanyag ház, szóval nem ragozom, nem volt egy kellemes készülék. Az android az eleinte tetszett, hogy jé mennyi funkció, micsoda "szabadság" (korábban azt gondoltam, hogy az iOS kütyük csak akkor frankók ha jailbreakelve vannak). Végülis kb. 2,5 hónapig eltűrtam, utána eladtam a francba, mert őrületbe kergetett, hogy 1 nap alatt lemerül és bekapcsolás után marha lassan indul be az élet rajta (tel. könyv, stb.).
  Vettem utána egy iPhone4-et és most először érzem azt, hogy nem kellett kompromisszumot kötnöm a vásárláskor. Tudja ugyanazt mint az iPad 1 csak kicsiben. Működik a kocsim ipod dokkolójával, tehát sokkal több helyen tudok vele zenét lejátszani és az autó kormányáról vagy a hifi kezelőszerveiről léptethetek zenét, stb. Ez vezetéskor, edzéseken, bulikon nagyon nagyon jól jön! A kijelző tűző napban is szuperul látható. És tényleg jó, hogy túladtam a kindle-emen, mert ezen tökéletesen lehet olvasni! Akár 3 napig is bírja az akksi, és a parot bluetooth kihangosítómmal sokkal jobban együtt működik mint a Samsung Galaxy Ace (az iPhone átviszi a csengőhangot, az iOs nagyon praktikusan tud a handset és a kihangosító mód között váltani, stb.) Nem jailbreakeltem, mert nincsen rá szükség. Van nyilíván néhány jópofa app amit használok, de az ember alapvetően úgyis telefonál és smsesezik. Na jó meg a netezés is sokkal jobb. Egyedül az apple tud tényleg pontos érintőképernyőt előállítani, legalábbis nekem ez tűnik a legprecízebbnek. És igen kipróbáltam sok felső kategóriás androidos telót, táblát, stb.

  Ráadásul nagyon jó videofelvételeket készít és szépek a fotók. Ez egy csomószor jól jön!

  A retina displayt addig még semmi sem űberelte. Tény, hogy az OLED sokkal élénkebb és teltebb színeket produkál, de alapvetően úgyis a szöveget fogjuk olvasni és netezésre kell. A fehér pedig ocsmányul jelenik meg az OLED kijelzőkön, vagy szürkés vagy sárgás...

  Végül aztán úgyis minden szubjektív és attól kerek a világ, hogy mindenkinek más tetszik, más kell. És ez így is van jól! Viszont nekem az okostelefon használat szintjén az iPhone-al kerek a világ!