Dead Space 3
  • koschwarz
    Én csak most hétvégén kezdtem el hardon, már a Tau Volantison is bóklászom egy ideje.

Először engem is iszonyat módon idegesített ez a fegyverépítés-modolás, főleg, hogy totál semmilyen segítséget nem ad hozzá a játék. Sajnos a korábbi két rész ikonikus plazmavágója - önmagában legalábbis - szinte semmit nem ér. Aztán néztem Youtube videókat fegyverekről, meg rájöttem, hogy van külön opcióként egy fegyverépítő aréna, ahol a kampányban éppen rendelkezésre álló inventory alapján büntetlenül (értsd: nem veszik el semmid, ha valami nem jön be, amit megvettél/fejlesztettél) lehet fegyvereket összerakni és kipróbálni (és ha valami jól sikerül, akkor azt a kapmányra is meg lehet tartani), plusz lehet hívni szörnyeket is, hogy kipróbáld a fegyvert.

Most meg már kifejezetten tetszik ez a lehetőség. Iszonyat über fegyvereket össze lehet hozni, pedig még mindig eléggé alap dolgokkal/nyersanyagokkal rendelkezem, de sokszor már olyanokat, hogy a korábbi kis géppisztollyal meg alig használható plazmavágóval bóklászós "rettegésből" a játék átváltott kacsavadászattá. Akkor tudnak meglepni a szörnyek, ha konkrétan a hátam mögül ugranak rám, de egyébként nincs esélyük.

Szóval, ha valaki rááldoz egy kis plusz játékidőt a fegyverek építésére, modolására, akkor azért rendesen oda lehet pörkölni a szörnyeknek. Mondjuk kell a tűzerő, mert ebben a részben úgy tűnik, szeretnek tömegben lerohanni.

Kétségtelen, hogy - legalábbis veterán DS játékosként - minden rettegős elem eltűnt a játékból, megmaradt pusztán gusztustalan kinézetű szörnyeket felvonultató akció-horrornak. De ettől függetlenül tetszik, pedig az első 1 óra után majdnem töröltem...

Nem tudom, miért kell a fejlesztőknek pont a legjobb, legemlékezetesebb tulajdonságokat kigyomlálni egy sorozatból, és mindent egyszerű akció szintjére butítani.