• BlackRose
    #210
    Egy érdekes "történet":

    Van egy haverom, aki minimumot tanult (kitűnő volt a suliban, de csak annyit tanult amennyi erre elegendő volt), persze mivel intelligens és nem hülye ez nem volt túl nagy erőfeszítés a részéről. Aztán csajozott, halászott, nyaralt, telelt stb. Az iskola persze “felfegyverezte” egy átlagos képzettséggel, de mivel sok ilyen van, nem talál magának melót a saját képzetségi fokán, felfelé nem mehet, mert nem képes rá tehát be kellett, hogy érje kevesebbel, mint amire képes. Amikor találkozunk, mindég zúg, hogy én 5x annyit keresek, mint ő, csak hát én nem csajoztam annyit, mint ő, nem pecáztam nem nyaraltam nem teleltem, hanem tanultam, mint a hülye 5x annyit, mint amennyit az iskola követelt. Na, most ez nem lenne gond, mert mondom neki OK nem késő, én segítek, útbaigazítalak és még esetleg aztán munkakeresésben is asszisztálok, csak tanuld meg ezt és ezt, aztán találunk egy gyengébb melót ezen a területen és 1-2 év tapasztalat után legalább 2x akkor fizetésre teszel szert, mint most.
    Erre ő azt mondja, á… öreg vagyok már én… (37 éves) nem nekem való a változás… na, most feldurranok a hülyeségétől, mintha 90 éves lenne és várná, hogy mikor távozik ebből a világból.

    Aztán van egy másik haverom aki hasonló volt mint ő, de aki később (mikor megjött az esze) tanult és ma DBA-ként dolgozik elég szép fizetésért. Na bemutattam őt az első havernak, hogy lássa, hogy nem dumálok hülyeséget hanem tényleg lehetséges a helyzetünk javítása és sok ember ezt meg is teszi napról napra… erre ő azt mondja OK, de nem nekem való az… és inkább nyafog, hogy nincs pénze, aztán meg bevágja magát a TV elé és ezer órát szúr el minden évben a labdarúgásra (TV), játékokra és filmekre.

    Na, most OK, ha neki ez az élet, én ezt el tudom fogadni, de akkor ne panaszkodj, és ne mutogass azokra, akik más életet választottak maguknak és jobban élnek, mint te. A lehetőség neki is legalább akkora volt, mint nekem, nem hülyébb mint én és családja még gazdagabb volt mint az enyém és az apjának is jobb munkahelye volt mint az én apámnak… aztán most én vagyok a szaralak mert tanultam és dolgoztam és mert tanulok és dolgozok, meg persze a büdös kapitalizmus és a tőzsde.