Death Valley, az új Mtv-s horror-paródiája
  • tutituti
    #1
    Elindult a Death Valley, az MTV új sorozata. Az alapfelállás szerint egy stáb rendőrökről forgat filmet, amint azok üldözik a rosszfiúkat. Ha csak ennyi lenne, nem is lenne olyan érdekes – és valószínűleg nem is MTV sorozat lenne. A csavar az, hogy immáron a hétköznapi élet részei a zombik, vámpírok és vérfarkasok, akik köztünk élve igyekeznek beilleszkedni; vagy éppen nem.



    Ez megfoghatja azokat is, akik a zombikért rajonganak, vagy akik a vámpírokért, de mégis talán azoknak fog tetszeni leginkább, akik bírják az agyatlanságot, mert hát valljuk be, egy ilyen sztoriból könnyű hülyeséget csinálni. És ez miatt nem tragédia, ha nem szereti valaki a zombikat, mert nem arra van helyezve a hangsúly, mint egy megszokott zombis filmben (értsd ugyanezt vámpírokkal), holott abszolút nem viselkednek másképp. Mondjuk egy zombitól milyen más viselkedést is várnánk, nem fog beilleszkedni a társadalomba. De ha nem gondolkozunk az egészen, és elfogadjuk a tényt, hogy ezekkel a „teremtményekkel” bármelyik utcasarkon összefuthatunk, akkor nem lesz gond.

    Az előzetest megnézve egy pörgős sorozatot várunk a témához illő humorral, és az első rész alapján azt is fogunk kapunk. Mindenképpen kíváncsian várom, hogy milyen történeteket lehet kihozni, hogy változatos tudjon maradni a dolog, mert hát azért egy zombi mégis csak egy zombi, valószínű, hogy nem fog adót csalni, vagy bankot rabolni. Szóval korlátozottak a lehetőségek, de reméljük, van fantázia. (Erre biztató jel például a vámpír kurvák, akik pénz helyett vérért teszik a dolgukat.)



    A filmet forgató csoportból adódik, hogy áldoku jelleggel kézikamerás a felvétel. Ez sokakat eltántoríthat, de szerintem bőven élvezhető maradt az egész, bár ezt mindenki maga érzi, hogy mennyire bírja, ha mozog, remeg a kamera. Jó pont, hogy a stábtagok is szerephez jutnak, bár legtöbbször csak annyira, hogy rosszul legyenek. A rendőrökkel nincs gond, nem idegesítőek, nem is túl összetettek, de nem is várjuk el. Viszont nem sikerült eléggé megismerni őket, épphogy csak láttuk őket egy-egy akcióban, ami talán a 20 perces részek számlájára írható. Persze nem családi hátterekre meg hasonlókra gondolok, de például az új csajt nem nagyon sikerült bemutatni. Na, majd a következő részben.

    Szóval az első rész elég jól bevezetett és nagyjából mindent láttunk és mindenkit. Arra tökéletesen elég, hogy eldöntse az ember, hogy kíváncsi-e rá a továbbiakban, mert nem valószínű, hogy sok változás lesz. Kicsit muris volt, ahogy az utolsó percre még azért beraktak egy farkasembert, hogy olyan is legyen. De igazuk volt, legalább olyan is volt.

    Nem adok többet, mert bár jó szórakozás volt, de tudom, hogy több van benne annál, mint amennyit megmutattak. És én kíváncsi vagyok rá. Magyarán mindenképp maradok a sorozatnál.

    Forrás:
    http://fps.freeblog.hu/archives/2011/09/02/Death_Valley__Kezdett_az_1_undefinedvad/



    Már az ötödik részhez is kész a felirat.
    Hosszúpuskán megtaláljátok,walking dead-ig kellemes időtöltés.Nem egy nagy szám,valszeg a második évadot épp hogy megéri.De nekem tetszik.