#15 Ami belőlem hiányzik, kendből meg szerencsére nem az a rendszerben gondolkozás, a jó stílus meg a szent őrület, az a "csakazértis-keresek-nekik-egy-képet-az-űrcipőskanál-teszteléséről" fajta.
Hidd el, sokszor inkább átok. :)
Hány meg hány órát pazaroltam arra, hogy olyan képek után vadásszak, amiket tudom, hogy láttam már, de nem, az istennek sem, sehol nem lelem most fel. Vagy olyan idézet után, ami végül még csak bele sem kerül, mert a teljes háttérsztori egy külön cikk lenne. Ilyen volt például az, amikor Ronald Reagen az STS-4 (ugye az utolsó "shakedown" repülés) után azt mondta, hogy ez a repülés volt a megfelelője a transzkontinentális vasúthálózat utoljára bevert (arany) szögének. Namost aki nem ismeri az Amerikai történelem ezen epizódját, és annak jelentőségét, illetve az amerikai gondolkodásmódban való helyét, annak ez nem sokat mond. Jelentőségteljes, és helyt álló (persze a valóság ismeretében azért korántsem olyan frappáns) kijelentés ez, amit sokáig próbáltam valahogy besuvasztani az első STS repülések szövegébe. De sehogy sem jött össze... :(
Van egy kigyűjtött mondás, idézet, amelyeket az űrsiklóval kapcsolatban emlegettek (erről a helyről van a legtöbb), de sajnos túl későn jutott az eszembe, hogy minden rész elejére illett volna egy-egy ilyet berakni, és az milyen jól nézne ki. Utólag beépíteni meg már kissé izzadságszagú.
Szóval egy ilyen kis cikksorozat hátterében eféle dolgok mozognak. :D
A fiamat már oltom az űrkutatással, nagy segítséget jelent ám ha a napi munka után nem apukának kell kiötölnie hogy miért olyan a Szojuz amilyen hanem csak előránthatom a kész választ a sublótból.
Jólesik azért az ilyen visszajelzés. Köszönet. :)
...engem az astronautix akkor fogott meg mikor az OTRAG-ot megtaláltam benne nem is akárhogy. Vicces volna ha tényleg felélesztené Carmack bátyó és lődőznék bagóért a vasakat felfele.
Heh... hát igen. Az Otrag, és a hasonló, valóban innovatív elgondolások is megérnének egy külön misét...