• Cat #3
    "No, én meg jobban szeretném a hónom alatt vinni a leleteimet a következő orvoshoz, mert úgy gondolom, semmi köze egy fogásznak a hüvelygombámhoz, illetve a reumatológusnak a lyukas fogaimhoz!... "

    Egy konkrét esetben lehet, hogy igazad van, de összességében hülyeség amit írsz. A testben minden mindennel összefügg, pl. fülfájást simán okozhat rossz fog. Szerintem az emberi egészség tipikusan az a terület, ahol nem baj, ha egy orvos - számodra! - látszólag lényegtelen információknak is birtokába jut, ugyanis ezek változtathatják az összképet. Pl. hiába van egy panasz egy konkrét szervnél, elég nyilvánvaló, hogy nem csak annak a szervnek a leletei lehetnek lényegesek, hanem számos egyéb, látszólag lényegtelen információ is. Minimum 8 évig napi sok órában tanulja a szakmáját - én nem lennék olyan bátor, hogy eldöntsem mi a lényeges és mi nem.

    Más kérdés nyilvánvalóan az adatvédelem, de ezt nem az orvoson kell leverni szerintem, hiszen előtte konkrétan meztelenül állsz, még beléd is döfi a kést. Ha ártani akarna neked bármikor megtehetné, egyszerűen azzal, ha nem vesz figyelembe valamit, vagy nem csinál semmit. A gond szokás szerint az állami szervekkel, a bürokráciával van, és ez úgy oldható meg, ha semmilyen hozzáférést nem kapnak az egészségügyi adataidhoz.