• MacropusRufus
    #27
    "A biztonsagos alaplap nem inditja el a tort os-t, csak ha tamogatott a vedelem kikapcsolasa. "
    ebben az esetben az a pont lép életben, hogy lesznek olyan lapok amik nem támogatják ezt a védelmet v. kikapcoslható bennük a védelem. Az alaplapgyártók nem akarnak függeni a Windows-tól. Mert mi van ha én win7-et akarok haszálni? Vagy winxp-t? Ezek egyikét sem lehet feltenni az új gépekre majd? :o
    Szóval lesz olyan, hogy telepíthető. Meg lesz törés is, ami elhiteti a bios-al, hogy ő nem törtöt. Hidd el.

    "Ez a program a jovoben szinte biztos nem kap digitalis alairast, onnantol meg el sem lehet inditani egy vedett gepen."
    namost ez egy bootcd. Tehát ezek szerint még bootolni is CSAK engedélyezet cuccal lehet? :o na ennek innentől kezdve nincs jövője. Pláne egy válallati környezetben ahhol saját fejelsztések is vannak bootcd-n, nekünk is van egy rakat speciális diagnosztika progrmaunk linux alatt!

    Drága vas: naná, hogy elsősorban az olcsó vasakban nem lesz benne. Miért? Mert fizetni kell a kulcsért ergo: az ocsóban nem lesz benne. Ezek után meg majd a drága is el fog gondolkodni azon, hogy mit akar, és szerintem ő is elöbb v. utóbb de megszünteti ezt.

    "A mac-ek, a ps3-as es az xbox360-as vedelmerol beszelunk,...."
    mármint te, ui. én arra referáltam, hogy a win7 biztonságosabb mint az xp. Olvasd el.
    Amúgy ha jól tudom:
    PS3-at feltörték eléggé hamar. Az iOS-t meg oda telepítem ahhová akarom, ui. a hasonló védelmét egy mozdulattal ki lehet iktatni, DE egy gyári almára is már azt telepítesz amit akarsz, ha akarsz windows-t teszel rá. Ennyit erről a szabvány védelemről. Minden megkerűlhető!

    XP emulátor: na azzal játszál sokat...

    De ezen felesleges vitázni. A kalóz cuccok terén is kinálati és keresleti viszonyok uralkodnak. Itt a Win8 ami megpróbál ebbe beleavatkozni. Nem fog menni neki. Viszont ez miatt fog nőni a linuxos tábor... Jelenleg ui. semmi olyat nem tud a WinXP/7/8 ami kellene egy átlag usernek de nincs benne a linuxban.