• Mayorah
    #62
    "Pedig a fénynél gyorsabb részecske felfedezése beláthatatlan újdonságok felfedezésének első lépcsője lenne."

    Azért ami a szubatomi részecskékre igaz, nem feltétlenül fog változást okozni emberi léptékben. Viszont ha dől az elmélet az érdekes lesz, a világegyetemünkről alkotott kép változni fog az biztos.

    "Annyi mindent hittünk már szilárd tudásnak, amiről később bebizonyosodott, hogy tévedés."

    500 éve azt hitték az emberek, hogy a föld lapos, most lehet valami új dolog fog kiderülni.

    "Hamarosan új energiaforrást fedezünk fel"

    Ebbe ne éld bele magad, nemigen lesz végtelen energia:P Hacsak nem kötsz egy macska hátára egy vajas kenyeret azt meg egy generátorra (egyébként a kenyér nem mindig a vajas oldalával esik le, sőt teljesen véletlenszerű hogy melyik oldalára esik:))

    "Ezzel most vagy azt bizonyítottak"

    Még nem bizonyították.

    "Egyébként a relativitás-elmélet nem zárja ki a fénysebességnél gyorsabb részecskék létét"

    Ez más tészta, mivel az elméleti! fénysebességnél gyorsabb részecskék, sehogy sem lassulhatnak le fénysebesség alá (végtelen mennyiségü energia kellene a lelassításukhoz), valamint a fénysebességnél gyorsabb részecskék fénysebesség fölé, viszont itt most arról van szó, hogy egy alapvetően tömeggel rendelkező részecske (ami ugye elvileg nem mozoghatna fénysebességnél gyorsabban) gyorsabban mozgott mint a fénysebesség. (Ha nem mérési hiba!)

    "az evolucio elmeletet mikor cafoljak, itt lenne mar az ideje"

    Minek? Olyan ez mintha azt mondám, hogy nem volt ükanyád. Mindketten tudjuk, hogy kellett, hogy legyen, de se te sem én nem láttad.

    "tévedsz, az az égő, hogy az ún. civilizált világ az űr meghódításábal látja az emberiség nagy reményét"

    Ez tény, és nem égő, hogy az emberiség fennmaradásához szükséges a világűr meghodítása, a nap előbb utóbb kimúlik, de valószínűleg 1 milliárd éven belül a föld lakhatatlanná válik, ha pedig most azt mondod, hogy az hol van még, akkor az pont a te szűklátókörűséged, és önzőséged, hogy nem a jövőre gondolsz, hanem a jelenre:P Igaz azonban, hogy előbb nem ártana legalább kihúzni az emberiségnek a következő ezer évet, vagy akár 100 évet. Sajnos az emberek nagyrésze nem távlatokban gondolkodik, csak a saját kis elcseszett életével törődik.

    "Lehet hülyeség, de ha a neutrínó csomag észleléséhez szükséges berendezés"

    Azért teszik a föld alá, mert az űrben rengeteg neutrinó van és mérhetetlenek lennének. A föld pedig "megszűri" őket.