• wraithLord
    #8
    "Ez még egy sportember számára is nagy megpróbáltatás..."
    Csak egy érző, organikus gépnek megpróbáltatás. Egy szintetikus, csak mozgás"szerv"rendszerre és az azt irányító központra (+energiaforrásra) korlátozott gépnek miért lenne az? Max. ledöglik útközben valami meghibásodás miatt, de nem hiszem, hogy különösebben zavarja. X)
    Ellentétben egy érző gép igen erőteljesen küzd saját magával, a saját szervezetével, ezért/emellett komoly szenvedéseket is átél. Nem beszélve az idegrendszer által lehetővé tett fájdalomérzetről. Attól függetlenül, hogy mennyire jól felkészült sportemberről van szó. (Azért hívják Ironman Triathlonnak.)

    De műszaki szempontból is hülyeség, mert precíz tervezéssel sokkal tökéletesebb gépet lehet alkotni, mint spontán össze-vissza gányolással, ahogy az evolúció is "teszi". (Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy Mr. Evolta mechanikailag jobb, mint egy ember, mert nyilván nem az... De egy robot lehet nagyságrendekkel jobb, mint egy ember, és magától értetődően idővel lesz is. Mondjuk erről szólnak a sci-fik, úgyhogy felesleges tovább ragozni.)