• Crane
    #7
    Ecology: Ülj le szépen, most nem kapsz egyest, mert tudom, hogy bár nem készültél, azért van még remény. :) Kicsit vedd elő a gazdaságtant. Olvassál utána, és Tinman felvetésit meg fogod érteni. Addig meg te, és a hozzád hasonlók inkább csendben lapítsanak, mert az ilyen kinyilatkoztatásokkal csak azt bizonyítjátok, hogy az agymosást sikeresen végrehajtották nálatok.

    Tömören összefoglalva (hátha még nem késő befogadni): A Mercedes dolgozónként 9 milliót kap az államtól. Ezért cserébe ő külföldről behozott alkatrészekből hazai bérrabszolgákkal külföldi piacra termel. A bérrabszolgák kevés fizetésüket pedig elköltik a teszkóba meg konkrétan a médiamárkban (mert különben ugye hülyék!), meg a többi multinál (mert már ciki bemenni a sarki pékségbe is! Meki ugyan moslékot árul, de az a trendi!) amik szintén külföldi cégek, és a nyereséget szépen kihordják a az országból.
    Kérdés: Miért jó ez a magyar gazdaságnak? Válasz: Nem jó, mert gyakorlatilag így valósul meg az ország rablása a hazai politikusok asszisztálásával (párt függetlenül). Ma Magyarországon nincs hazai gazdaság. A GDP pedig erősen kozmetikázok adatok hamis kimutatása.

    Téves sugallat az is, hogy csak tisztességtelen vállalkozók léteznek. A helyzet csupán az, hogy ilyen gazdasági helyzetben, és a jelenleg érvényben lévő adózási törvények értelmében (amik a multikra ugye nem vonatkozik!) csak tisztségtelenül lehet vállalkozni. Ennek az az oka, hogy véletlenül se induljon be a hazai gazdaság, különben a multiknak azonnal végül lenne.
    Képzeld el mi lenne ha a fent említett 9 millót dolgozónként egy hazai kis vállalkozás kapná meg. És mondjuk ugyan azokat az adókedvezményeket kapná induláskor, mint egy multi. Azt történne, hogy a vállalkozó évekre előre garantálni tudná a tisztességes fizetést, ami - kapaszkodj meg, mert meg fogsz szédülni - átlagban akár 300 ezer forint is lehetne kézbe! Azon kívül hogy már fizetésben nem tudna versenyezni egy multi, jönne még az a gond, hogy beindulna a hazai gazdaság, mert a nyereség itthon maradna és elkezdene forogni a hazai gazdaságban. (fúj, milyen gusztustalan, mi?!). Lenne valós GDP.

    Ha pedig lenen valós GDP akkor - Úr Isten! - egyszeriben ki lehetne fizetni az állam adósságát. Hát az nagyon nem lenne jó! A külföldi tőkés érdekeknek nem lenne évente fizetett kamat!

    Házi feladat: Tessék kiguglizni, hogy a magyar multicégek mögött mely pénzügyi érdekeltségek állnak. Ha véletlenül külföldi bankokra akadsz, akkor ne lepődj majd meg. ;)

    Kellemes ébredést!