• strogg
    #9
    Fogok olvasni,és hajlandó is vagyok fizetni érte.
    Más olvasatban viszont arról van szó, hogy vissza akar élni a kiadó az olvasási igényemmel. Nos, ebben nem leszek partner. Egy általam is elfogadható árért hajlandó vagyok a kiadótol tölteni. Afölött nem.
    Szemléletbeli különbség: az elektronikus világban a kiadó azt hiszi h. a termékér kapja a pénzt. ez NEM igaz. A felhasználó az idejéért fizet. Hajlandó egy bizonyos összeget kifizetni, hogy ne 1 óráig molyoljon a torrenten, hanem azonnal megkapja, és olcsón. Ha drágább, és körülményes akkor inkább torrent.
    ehet ezen rugózni ,de tapasztalat az, hogy egy bizonyos összeg felett veszett fejsze nyele. Ha pedig notórikusan nem tanul belőle, akkor az egész piac bukta. Ez történt zene/filmipar esetében. Ne higyjük h. a könyveknél nem. A másik olvasathoz az is hozzá tartozik, hogy végre leszáll a kiadó a magas lóról, és megérti h. az a piaci modell, és ár amit diktál NEM működik, és előbb-utóbb neki kell a felhasználókhoz alkalmazkodni, nem forditva. A joggal meg ne jöjjünk, erkölcsileg az életben nem tudja elfogadtatni a vásárlóival, hogy miért hiv rendőrt egy illegális mikszáth kötet miatt. A könyvnél erre jóval érzékenyebb mindenki. "Illegális mikszáth kötet". Ez a sötét középkor.... Szóval a user diktál. Ha megtanulják jól járnak.Ha nem, belebuknak. Ezen többet nem is érdemes vitázni, annyira egyértelmű.