• kjhun
    #29
    Hát ez nagyon gáz, az aláírásodban lévő gépen nem megy a hibernálás sose?? Nálad valami nem kóser, lehet az AMD procid a ludas, vagy az egyik memória, netán az alaplapi chip-készlet nem jó és vagy drivere nincs fent, a laptopodban is az van? Nekem 6 éves a vasam, és vagy már 100* lehibernáltam, meg vissza, és semmi gond nem volt. Mindegy, hogy mondjuk, lekapcsolom reggel 9 órakor, és vissza 10 órakor, vagy éjjel 1 órakor, és vissza 14 órakor, nem volt gond, hogy mennyi ideje hibernáltad le, az a windowsnak teljesen mindegy, lehet akár 1 év is. Lehet, hogy csak Intel chipszetes alaplappal és procival szerelt gépen tökéletes a dolog, bár lehet márkától nem függ, de az is lehet hogy nagyon töredezett a vinyód, vagy egy ronda vírus, vagy bios-ban kellene beállítani valamit rendesen. Nálam a lehibernálás ideje SATA-s vinyóval, és 512/768MB memóriával, a felkészülés 3-4 másodperc, maga a hibernálási művelet 5-6 másodperc, bár soseem mértem stopperrel az időt, az elinduláskor, a betöltés olyan 5-10 másodperc, az Asztalig is olyan 5-8 másodperc még. Max 20-25 másodperc körül lehet, az időigénye.

    Ha a netet nem találja, ne is csodálkozz rajta, mire a modem, router elindul (ha a számítógéppel egyidőben indítod el, mert amikor nem használod a gépet, akkor azt is kihúzod/lekapcsolod az áramot az alól is, 486-os proci ketyeg benne!! meg lehet, hogy Linux fut alatta, de nem biztos), addigra az asztali gép/laptop a hibernálásból már rég betöltött, a routernek legalább 1 perc kell mire betölt és felépíti a kapcsolatot, ha nem 1.5 perc, a modemeknél nem tudom mennyi, de szerintem ott is legalább 20-30 másodperc lehet, de lehet hogy kevesebb/több. Talán az integrált hálókártyákra jellemzőbb inkább, hogy lassabban veszi észre a netet elinduláskor, hiába van benne a kábel, mint a külön PCI-os kártyán lévők. Ha lassú a géped, mire betölti az Asztalt addigra már net is van, ha nagyon gyors akkor nem mindig.

    Idézem a #11-ből:

    A microsoft uj megoldasa pont az, hogy a user programokat leallitja, tehat csak a kernel áll fel hibernalt image-bol.....

    Hát ez böszmeség, úgy ahogy van, pl.: futtatom az Office-t, szerkesztek 5 doksit, 2 prezentációt, böngészőben 10 ablak, WMP-ben megy a zene, és ezt ha lehibernálom, és utána elindítom, nem lenne ott Ez egy nagy kaki lenne, úgy ahogy van. A hibernálás lényege veszne el így, a lényege pont az, hogy bármikor folytathatod ott a windowsod használatát, ahol pont abbahagytad a hibernálással. És a futtatott programokat használod tovább, bár általában bezárok mindent, csak az Asztal van, és úgy lehibernálni az a legbiztosabb, bár játék is volt már lehibernálva, a windows-szal együtt.

    A hibernálás memóriaigénye meg pont ennyi (Windows XP-n): fizika memória névleges értéke mínusz 1MB, vagyis pl.: 512MB-nyi memória esetén 511MB. Szerintem mindegyik windowson ennyi, de lehet hogy nem, sok giga memóriánál már lehet, hogy kevessebb.

    gosub #16: hány éves vinyó volt, lehet hogy selejtes szériát fogtál ki, nem szabadna ettől így behalnia.