kjhun#20
Én azoktam használni, még játékot, ha futtatva volt valamelyik (pl.: GTA: SA) is lehibernáltam, és ment utána is. És nem nagyon volt vele gondom, ha úgy kapcsoltad ki, de ha bekapcsoláskor hidegindítást akarsz, akkor amikor pont nekiállna az xp betölteni, nyomj egy F8-at, és válaszd a hibernálási adatok törlése, és folytatás rendszerindítással. (Nem biztos hogy pont így írja, de valami ilyesmi). (Miért jó a floppy-meghajtó??? Mert ha kerreg egyet, akkor nyomhatod az F8-at, mert különben lekésed, pláne a mai gépeknél, amilyen gyorsak már.)
Hibernálás külön gombon (másold ki egy valami.txt-be, mentsd el, nevezd át .txt-ről, .reg -re a fájl kiterjesztését, és duplaklikk a fájlra, és a kérdésre, igen-t/Ok-t nyomni):
És már tesztelheted is, ha még nem használtad. De előtte engedélyezd a hibernálást a Windowsban (Win XP): Asztal, jobbklikk, Tulajdonságok, Képernyőkímélő fül-t kiválaszt, Energiaellátás gomb-ra katt, Hibernálás fül-t kiválaszt, Pipát be a Hibernálás engedélyezése szöveg-nél.
Kinek hány másodperc különféle oprendszerek alatt, xp-től 7-ig, a gépben lévő memória függvényében, a hibernálás kikapcsoláskor, és bekapcsoláskor mennyi idő alatt tölt vissza (amikor megjelenik a windows folytatása üzenet).
Ha megcsinálták volna az XP-ben is a driverek párhuzamos betöltődését, akkor lehet hogy gyorssabban töltene be hibernálásból vissza szerintem, mint a Win 7. A hibrid boot vajon, hogy hasítana az xp-n?
Meg az az érdekes, hogy a pagefile.sys-ben is ott vannak a használt programok különböző moduljai, mint pl.: az Avast vírusirtó vírusadatbázis fájljai, ha megnézem pl: Win PE vagy egyéb LiveCD-s cuccról a pagefile.sys fájlt valamilyen fájlnéző progival, látom benne a különféle vírusok neveinek hosszú listáját, különféle programok exe-it/dll-jeit fejlécét/tartalmát, meg csomó üres helyet még. Ha hibernáláskor nem a hiberfil.sys-t írná tele, hanem csak valamennyi adatot bele, mert a többi ott van a pagefile.sys-ben is, akkor lehet, hogy még egy kicsit gyorssabb lenne?? Nem kéne akkor annyi adatot vinyóra írnia? (ha nem így van, vagyis mindent beleír, ami a memóriában van)
Ha még, ha úgy oldanák meg a hibernáláshoz szükséges helyigény-csökkentést, hogy csak a kernel + meg a driverek, és esetleg az állandó jelleggel elinduló programok memóriaképét, az első szokványos indítás és bejelentkezés után a windows magától megcsinálná a hibernáláshoz szükséges lemezképet és tömörítené is azt (NTFS/ZIP tömörítéssel), és azt használná alapból, ha hibernáljuk a gépet. És csak akkor módosítana rajta, ha feltettünk olyasmit amit eddig nem volt betöltés közben elindítva (pl.: új eszközök driverei, vírusirtó, stb.. mert most raktuk fel, újraindítás előtt), meg ha nem nagyon változik a használt programok miatt a memóriakép, vagy esetleg ami éppen fut ami nincs benne, mert alapból nem indítjuk el a windowssal (pl: egy játék, böngésző/chat-program), akkor csak azt kellene külön elmenteni hozzá, és akkor mindig az állandó lemezképet használná elindítás után, így lehet, hogy gyorssabb lenne?? És nem kellene annyit írnia a vinyóra sem??