• usersg
    "ja aha a chrome megtiltja hogy letölthesd a dolgaidat egy nyílt formátumban... az is hogy titkosítsad amit feltöltesz. Ja nem mégsem!"

Látom a szövegértés nem az erősséged, ezt mutatja a teljes hozzászólásod. Először is, a chrome nem tiltja meg hogy letöltsem a dokumentumokat (még nem) de a titkosítós részt kérlek magyarázd el nekem, mert nagyon kíváncsi lennék rá, hogy pl a google docs -ban megírt dokumentumodat hogyan, és milyen módon titkosítod, merthogy azt egy online felületen éred el, és gépeled be, ergo az ég világon semmi befolyásod nincs a tárolással kapcsolatos kérdéskörre.

"Bezzeg a jó májkrémszaft a finom kis doc-jával amit mso-n kívül nincs más program ami tökéletesen tud megnyitni, a semmivel sem kompatibilis ekszcséndzs szarságokkal, vendor lock-innel, és a többivel aztán nem úgy rángat mint egy bábot mi?"

Nos, ismét azt érzem, hogy nem nagyon megy neked az olvasás, és/vagy a szövegértés. Mond el nekem kérlek, hogy a docs -ban megírt dokumentumodat milyen egyéb programmal tudod még kezelni anélkül, hogy azt külön letöltenéd, és konvertálnád valami mássá... Azt is magyarázd el nekem, hogy miért is jobb ha egy szolgáltatásba zárod a dokumentumaidat, mint az általad említett vendor lock in, ha egyszer végeredményben egy adott cégre vagy utalva mindkét esetben. És itt most megemlíteném, hogy a microsoft programok esetében maga a dokumentum nálad marad, és így, vagy úgy, de mindig ki lehetett nyerni az adatokat a microsoft saját házi formátumaiból is, ráadásul azok használata sem volt kötelező. Az, hogy volt minden programnak saját formátuma, teljesen természetes dolog, még a nyílt forrású megoldások körében is, hiszen adott program szolgáltatásai ahatározzák meg azt, hogy milyen megoldásokra van szükség a file formátumban. Viszont - mint mondtam - a doc -ból is ki lehetett nyerni az infot ami kellett, legfeljebb a formázás veszett el, ám ez nem akadály, ÉS AMI A LÉNYEG ez a kedvenc docs -oddal is így van, ami még importálni sem képes normálisan egy mezei odt sem anélkül, hogy szét ne gányolná az egészet.
    Tehát akkor hol is a különbség? Hát ott, hogy a google -nek oda kell adnod a dokumentumot is, ezzel fizetve neki a "szolgáltatásért". Érted?

"Az a különbség hogy a guglit azért választják mert jó "

Tényleg? A docs jó? Próbáltad már? Egy borzadály. Lassú mint a tetű, rettenetesen kevés használható funkcióval. Azért használják, mert a gmail mellett ezt nyomatja a google. Ilyesmiért a microsoft -ra hurrognál, de a google -re nem. Ugyebár a helyi programokat azért bármikor lecserélheted valami másra, míg az online cuccokat ennél jóval nehezebb. Tehát akkor hol is van az igazi "vendor lock in"? Annál aki software -t ad el neked, vagy annál aki az adataidat veszi el tőled?