• MacropusRufus
    "Nem igaz. Milliók élnek hús nélkül sokkal egészségesebben és hosszabb idejig mint azzal. Évmilliókig nem ettünk mást csak gyümölcs/zöld/magvak az emberiség ritkán na nem mond. :) az ember a fogazata alapján a mindenevők kategóriájába tartozik.
    Tehát húst is eszik. Gyümit azért nem annyira.
    Év milliókról annyit, hogy a neandervölgyi emberke kb. 250ezer évvel ezelött jelent meg, de mi túlképpen inkább a cro-magnoni emberhez tartozunk az meg 32ezer éve jelent meg. Milyen millió évekről beszélsz?
    Ráadásúl a legközelebbi rokonunk a csimpánz is húsevő (többek közt, meg növény is)...

""Az az állat amit levágnak nem is létezne az ember néklűl, hiszen mi állítottuk elő"
    No comment. Ezt gondold újra."
    újra gondoltam. Azok az állatok amik ipari feldolgozásba kerűlnek álltalunk vannak előállítva. Az emberiség azért neveli fel őket, hogy aztán levágja és kaja legyen belőle. Nem a mezőről befogodt állatokat írtják ki.
    A növényekért miért nem aggódsz? Azok is így vannak előállítva.
    Amúgy a no comment után nem sokás írni semit, mert akkor már van komment ;)

"Nem tudom hány éves vagy de ált. iskola valamelyik biosz órájáról hiányozhattál ha szerinted az állatok és a növények között nincs különbség:) Tudod az állatoknak van idegrendszerük amivel tudnak érezni stb."
    hát igen, szerintem te jóval régebben járátl és ezért sok új dolgoról lemaradtál, de a növények is éreznek, sőtr mozognak is, felfogják a környezetüket és reagálnak a változásra. Erre több kísérlet is volt és mind ugyan azt az eredményt hozta. A legtriviálisabb az volt amikor az egyik emberke megégette a növényt, a másik meg gondozta. A növény felismerte azt aki bántotta őt és próbált tőle elfordúlni, pedig csak 1x voltak kontaktban egymással. Természetesen csak gyorsított felvételen látszik az egész.
    Egyébként a növények azt is szeretik, ha beszélnek hozzájuk, ezt rengetek növénybuzi meg tudja erősíteni!
    Szóval nem kell olyan magas lóról besézlni,
    egyébként ha meg neked lenne igazad és a növény tényleg nem érez, akkor csak azért lehet megenni és kigyilkolni mert nem érzi a fájdalmat? De ugyan úgy él!!!
    Csak lassabban reagál mint egy állat. Ennyi.
    De tudod mit nem érdekel: az élet kegyetlen. Erről szól, ős meg hal azért, hogy én/mi éljünk. Nem kötelező ezt enned, de azért kíváncsi vagyok, hogy az állalad említett gyümölcs kajával meddíg bírnád a fizikai megterhelést...