• megjegyzés
    #194
    Szerintem a legérdemibb hozzászólás. :)

    A cikkről annyit, hogy bár szeretem az sg-t - ezért olvasom :) - ez most elég gyengécske lett, tartalmilag és pontosságban is elmaradt az origo-stól. Leginkább azt hiányolom, hogy kihagyta azt, h Őssejtből állítják elő - ergo állati eredetű - így talán jó pár comment nem született volna meg.

    A társadalmi reakcióból pedig kihagyni a pénzt... valszeg azon fog múlni az egész - mint azt már többen is megjegyezték.

    A heves reakciókat nem nagyon értem, tekintve, h nem valószínű, h mi megérjük a tömeges fogyasztást, de persze a vélemény az vélemény bármennyire demagóg is. A "húsevők" és a "vegák" az életben nem győzik meg egymást, főleg ilyen érvekkel, h az állat lelke és már fürödtem disznó vérében és akkor mi van - sarkított példa, de gondolom értitek.

    Ha meg már Én is demagóg akarok lenni, akkor oké, h egy ponton túl mindenevőként folytattuk tovább az életünket, de az nem jelenti azt, h jelenleg is biológiai szükséglet a húsevés. A "húsevők" azért esznek rántott húst minden vasárnap, az ízlik nekik és pont.

    A vega rossz fizikai felépítéséről és kihalásáról meg annyit - már nem emléxem ki írt ekkora baromságot - h távol keleti országokban több vallás is előírja a vega étrendet és valahogy nem féltem őket a kihalástól, sem attól, h egy nátha viszi el őket.

    Végül, hogy a tartós fizikai megterhelés és a hús kapcsolatáról beszéljek - ugyan csak demagóg módon - lefogadom, ha kicibálok egy szerzetest egy Shaolin templomból - aki az anyatejjel jutott utoljára állati fehérjéhez - úgy lever, vak a poharat. De ha gondolod megmérkőzhettek háromnyomásos földművelésben is, akkor is a szerzetes nyerne és tovább is élne, mint Te.

    Vegáknak meg - gondolok itt, a növényeket nem bántjuk...stb - annyi, hogyha nem az a hitvallásod, hogy a mobilnak is lelke van: Vigyük a tamagochi temetőbe! Akkor ne térítgess, hanem érvelj észérvekkel, mert bár tiszteletben tartom, hogy ebben hiszel, retorikai szempontból ez 0.

    Demagóg. Vége.