• William Hunter
    #187
    Ne feledkezz meg arról, hogy a mai vegetáriánusok olyan zöldségekhez és gyümölcsökhöz is hozzájuthatnak, akár egész évben amik Magyarországon, sőt Európában nem őshonosak. Próbálj meg összeállítani egy egészségesnek és változatosnak mondható vega menüt Mátyás királynak, vagy István királynak, lehetőleg a téli hónapokra.
    Ha már mindenevő hasonlatot keresünk legyen a vaddisznó, mivel a csimpánzzal ellentétben a mi éghajlatunkon is előfordul. (A vaddisznó elterjedési területe Európa, Ázsia , korábban Afrika északi részén is élt). Mindenevő, egész évben szüksége van állati eredetű táplálékra is (dögevéstől ragadozásig). Giliszta, lárva, más fajok kicsinyei, tojás, fióka, madár, szóval mindenevő. A disznófélék anatómiailag is nagyon hasonlítanak az emberhez. A házisertés genetikailag annyira közel áll az emberhez, hogy akár szervdonor is lehet belőle.
    Igen érdekes kérdés viszont a vércsoport étrend amit felvetettél.
    Ha igaz az elmélet akkor lehetséges, hogy mindenkinek igaza van, és ugyanakkor senkinek sincs igaza. Az elmélet szerint az ember fejlődése során (már ha valaki nem tagadja az evolúciót ) a 4 vércsoport kialakulásában az eltérő táplálkozásnak döntő szerepe volt.
    A "0" vércsoport a legkorábbi, gyűjtögető, vadászó életmód.
    Az "A" főleg növénytermesztéssel foglalkozó népcsoportok.
    A "B" főleg állattenyésztő népcsoportok.
    Az "AB" a népvándorlás során keveredő "A" és "B".
    Ebben az esetben a vércsoporttól függ kinek mi az egészséges táplálkozás. Egy "A"-s vércsoportú, mint Te vagy én egészségesen tud vegetáriánusan táplálkozni, míg egy "B"-s vércsoportunál, ugyanazon az étrenden hiánybetegség tünetei jelentkezhetnek.