• 7HTH7
    #172
    Én az igazat mondtam végig. Az európai emberek jelenlegi táplálkozása egyáltalán nem mondható természetesnek.
    A csimpánzok táplálékának is max 1-2 %-át teszi ki az állati eredetű táplálék, az is nagyrészt termesz és tojás. A félévente tartott nagy vadászós lakomáik az elfogyaztott növényi eredetű táplálék mennyiségéhez képest nagyon kevésnek számítanak. Ettől mint mondtam még nem lesznek valódi mindenevők. Ennyi állati eredetű táplálékot még egy kecske is eszik, mégse mondod rá, hogy igazi mindenevő :D
    Anno voltak kecskéink, időnként megrágcsálták a csigákat, békákat, döglött galambot, stb... Talán még több állati eredetűt is esznek, mint a csimpánzok többsége :)

    Azt se felejtd el, hogy azért az emberiség nagyjából fele vegetáriánus vagy csak ritkán eszik húst. Tehát nem mindenki él az átlag európai táplálkozási szokások szerint. Az európai kultúrában a mindenevő ember a gyakoribb, aki minden nap eszik húst, de például indiában a vegetáriánus étrend a jellemző, japánban inkább csak növényeket és halat esznek, kínában is inkább a növényi eredetű tápláléknak van nagyobb súlya. Táplálkozás szempontjából az emberi faj így nézve egyáltalán nem egységes.