sola#16
Én nagyon támogatom ennek a kutatást és azt gondolom, hogy az emberiségnek igenis szüksége van arra, hogy az élelmezési célú húsokat a jelenleginél lényegesen jobb/hatékonyabb módon állítsa elő.
Churchill-nek igaza volt az egész csirke felnevelésének abszurditásáról. Mire ez a technológia beérik, egy csirke felnevelése eszetlenül gazdaságtalannak fog tűnni a labor/ipari hústermeléshez képest, főleg az igényelt erőforrások viszonylatában (áram, fűtés, víz, táp...stb), még ha az etikáról nem is beszélünk.
A marha felnevelése pedig még a csirkénél is sokkal-sokkal alacsonyabb hatásfokú, egészen elképesztő víz és energiaigénye van. Olyan sok, hogy a világ mostani, fejlődő része sohasem részesülne belőle a jelenlegi hústermelési módszerekkel.
Nem vagyok vegetariánus, de az én etikailag akkor is problémásnak tartom, hogy állatokat nevelünk sokszor borzalmas körülmények között, majd lemészároljuk őket, szimplán azért hogy megegyük a húsukat (általában jóval többet annál mint amire szükségünk lenne az egészséges élethez). Élő lények elpusztítása táplálkozás miatt, rendben lehet az állatvilágban, de mi már nagyon nem oda tartozunk. Ha tudunk jobb módszereket a szükséges hús/fehérje előállítására akkor igenis át kell állni rá, az állatokat pedig szépen békén hagyni.
Az etikai részt sok honfitársunk sem képes átlátni, de ettől függetlenül az emberiség fejlettebb részének a fejében ez egy létező probléma, amit meg akarnak oldani.
Az energiahatékonyság problémája mindenki számára egyszeregy kellene legyen.