• usersg
    Nem teljesen erre gondoltam. Attól hogy csináltok egy "totális ellenőrzést" lehetővé tevő vállalati software -t, még nem feltétlenül kell felhő. A vállalati server eddig is vállalati server volt, attól hogy most átneveztük felhőnek, még nem sok minden változik majd meg. (Bár nem tartom jó ötletnek azt sem hogy vállalatti szinten karakterleütésre pontosan ellenőrizhetők a dolgozók, mert nem támogatom az olyan ötleteket, ahol az emberi lényekből gépeket akarnak faragni)

Amitől én igazán tartok, hogy elveszik a lakosságtól (is) a nor,mális számítógép megvásárlásának lehetőségét, és bele akarják kényszeríteni ezekbe az óriás nyilvános felhős marhaságokba, ahol aztán majd lehet őket hónapról hónapra fejni, meg lehet őket figyelni, akár cenzúrázni is lehet majd őket, és ez ellen nem tehetnek majd semmit, mert akkor már, a kis internet terminálok fogságából maximum a papír, és a toll mentheti majd ki őket.
    De ha nem a legrosszabbra gondolunk, a kiszolgáltatottság akkor is rossz. Egy kis válság itt, egy kis adóemelés ott, és máris kétszer annyiba kerül majd a "szolgáltatás". Milyen jó is lenne... csak azt nem értem hogy az emberek miért nem látják ezt.

Régen azért ment a sírás, mert az ms office dokumentumokat csak ms office -al lehetett kezelni, ma meg sokan simán belesétálnának a felhős csapdába, és eddig soha nem látott mértékben zárnák be az adataikat egy cég software kínálatának lehetőségei közé.

Épül szépen a nagytestvér, és talán lesz is elég sok birka ahhoz, hogy a kritikus tömeget elérje majd a felleges marketing.