• B0nFire
    #40
    Szerintem ami mai szemmel már nagyon gáz a filmekben, és javítani kéne:

    1) A Birodalom visszavág elején a kockázva felvett tauntaun-nyargalászás – összvissz 10 másodperc az egész, CGI-vel pillanatok alatt meg lehetne csinálni, mégis az van még mindig az összes változatban. Az, hogy a birodalmi lépegetők darabosan mozognak, még elmegy, de a "hóló" mozgása nagyon gáz.

    2) A bluebox technika által az űrhajókra/aszteroidákra vetült kékes fények nagyon csúnyák. Ma már ezeket nem színes háttér előtt veszik fel, hanem kirotózzák, pont azért, hogy ne tükröződjön vissza rajta a kék/zöld. Most nem azt mondom, hogy az összes jelenetet vegyék újra, vagy csinálják meg CGI-vel, viszont ezeket a kékes beszűrődéseket digitálisan minden további nélkül el lehetne tüntetni.

    3) A New Hope-ban a fénykard kivitelezése igencsak gyatra. Elő kellene szedni az eredeti felvételeket, és új technikával rárajzolni a pengét. Csak az egységesség kedvéért.

    4) Nagyon zavaró Darth Vader primitív maszkja a New Hope-ban. A TESB-ben és a RoTJ-ben már sokkal kifinomultabb maszkjai voltak. Pár közelit nyugodtan újra lehetne forgatni a jobb maszkokkal, mert az a horpadt, csálé műanyag bili nagyon kiábrándító. Főleg a piros napszemüveg lencsével. Ahogy a Jedi visszatér végén a haldoklós jelenetet újra tudták forgatni -- gyakorlatilag a színészt be kellett öltöztetni és lefektetni. Amikor az ő arca látszott, akkor Luke háttal volt --, ennyi erővel a New Hope necces jeleneteit is újra lehetne forgatni.

    5) A Birodalom visszavágban néhány robbanást élethűbben felturbózni, mert mai szemmel már nagyon látszik rajta a makett fíling.

    Az hidegen hagy, hogy Artu éppen bebújik-e vagy sem a szikla mögé. Meg Obi-Van üvöltése is. Ez mind piszlicsáré mellékes dolog.