• Balumann
    #93
    "sajnos pont az a lényeg, hogy az utóbbi 2 évben másnál se láttam, az akárhány magos, akárhány giga ramos akárhány gigaherces gépén sem gyorsabb windows 7-et, mint az én 900-as cerkámra felrakott xp-m"

    Boot időben jól láttad, hogy a Win7 kicsivel lassabb, de mint rendszer működésben, biztos lehetsz benne hogy nem. XP-nél (illetve Win7-nél is) mindig azzal kezdtem - akármelyik gépen, hogy kilövöm a fölös szolgáltatásokat, leírások alapján tweakelgetem, mert tényleg sokat lehet gyorsítani. De egy többmagos gépen 2Gb memória felett egy 64bites Windows 7 akkoris felülmúlja az XP-t minden téren, akármennyire is szeretnéd ennek az ellenkezőjét elhitetni magaddal.

    "Az okok között pedig ott volt még az átláthatatlan, giccsparádé is, melyet aerónak is szoktak becézgetni, és ami nekem ugyan tetszene, de a gépemen SZÁNDÉKOSAN NEM FUT, köszönhetően a Microsoft-Intel lobbinak. Ezért bizonyítandó, hogy maga az effekt bőven megy a gépemen csak a hivatalos aero nem , közöltem lent a képernyőfotót."

    Ha jól tudom, trükkel minden gépen be lehet kapcsolni. Viszont az AERO grafikus gyorsítást használ, amihez szüksége van bizonyos technológiákra. Ha bekapcsolod, a CPU-dat fogja zabálni, így lassítva a gépedet, ehhez a "szemét" Microsoft nem járul hozzá.

    "Az okok között volt még pont az XP-től jelentősen eltérő, és sajnos a rossz irányba el"fejlődött" , áttekinthetetlen felhasználói interfész, a megszokott helyeken található menük, ikonok és a többi... "

    Ez meg baromság, semmi gond nincs a felhasználói interfésszel meg a menükkel. Hozzá is lehet szokni hamar.

    "pont ezért a felhasználók ZÖME nem tekinti Windows-nak a 7est, az utolsó Windows amit még annak tekintenek az pedig az XP..."

    Maximum azok, akiket meghülyítettél. Én rengeteg embert ismerek, kezdőktől rendszergazdákig, és mind jobbnak találja a Win7 -et. Azok használnak XP-t, akiknek nincs olyan gépük, amire a Win7-et lenne érdemes felrakni, vagy jogtiszta XP-t nem szeretnék lecserélni (megvenni a 7-est).