• Doktor Kotász
    #65
    "Csak a kötekedés végett és egy kis felvilágosítás:
    milyen Kár hogy a Prométeuszt a 9.évad közepén elpusztítja a kaledónia köztársaság és Sosem volt rajta lézerfegyver. a használt Beam, azaz Sugárfegyverről meg honnan Veszed hogy Lézer?"

    Akkor a Daedalus volt, vagy a fasztuggya melyik. Amelyiket Thor felspécizett, mielőtt kollektív öngyilkosságot követtek el az Asgardok.

    Nem tökmindegy ez? A lényeg, hogy amelyik átvág egy őtszáz méternyi hajótestet száz méteres szélességben, az hirosimai energiaszint, aminek másodlagos hatásai is lennének.

    "Nem csak foton létezik Más részecskékből is lehet sugarat csinálni Például Ion-sugár,vagy más egyéb Részecskesugár akár Gamma-sugárzásból is lehet fegyvert csinálni De max élőlényekre lenne veszélyes.De mivel Szeretem hogy olyanok Írnak ilyeneket akiknek Fingja sincs az általa Példának Felhozott Sci-fi-ről."

    Te egy hülye segg vagy.



    " Elárulom például Hogy az Ori-hajók főfegyvere Egy Furcsa kombinációja a Fúziónak és a "folyékony"fémnek olyan mitha egy plazma vagy mégforróbb Taknyot spriccelnél rá a hajóra(persze az ori megtudta oldani hogy Sugárként egybetartsák) Ami azonnal Szétterheli a gyengébb pajzsokat(lást Goa'ould) ,ha meg hajótestet ér az olyan mint a Napalm. folyékony Zselévé olvassza az atyaúristent is ha a hajó a nyomástól meg a begyulladt Cuccoktól Nem Robbanna Fel a picsába. A Kék Sugárról Az Asgardokéról nem tudok nyilatkozni arról nem találtam Értelmes Magyarázatot Legjobb ami tetszett is hogy ez a sugár Valami "programozott" energiafolyam ami valóban hasonlít működésileg a lézerhez."

    Szerintem a látvány tök egyértelmű volt, hogy felhevtett plazma, tehát kézzel fogható anyag kilövése történik a filmben, mert látszott is, hogy egy elnyújtott csepp alak reől ki az ori hajóból.
    Egyébként mit okoskodsz, amikor nem is beszéltem az ori filmbeli lövéséről.

    Én arról beszéltem, amit Varterék lüttek az Orira az utolsó részben. Nem a hagyományos star warsos repül egy sznes vonal volt, hanem egy folyamatos vonal. És tökmindegy, hogy milyen volt, mert csak egy kitalált film, és csak arrül beszéltem, hogy 100 méter szélesen égette át az egész célpontot őgy, hogy az egyik oldalon be, a másikon meg ki többszáz méter hosszan.