• philcsy
  #70
  "A proton elnyeli viszont bizony elnyeli a fényt, lásd a spájzos példát az írásban. Feloltom a lámpát a konyhában de a spájzba már nem jut be a foton, tehát valahol a konyha és a spájz között kell lennie olyan VÉGTELEN TÖMEGGEL rendelkező objektumnak amely teljesen eltéríti a spájz fele - egyébként egyenes vonalú , egyenletes mozgással - haladó fotonokat. Ez a pedig nem más mint néhány proton a spázj ajtófélfájában amibe beleütközik."

  - Ha a konyha és a spájz között van valami végtelen tömeggel rendelkező valami, akkor miért csak a foton érzékeli ez a végtelen tömeget?
  - Ha a fényelnyelést tényleg a proton végtelen tömege okozza, akkor hogy tudja visszasugározni ugyanezt a fotont? Mert nem csak elnyelést, hanem kisugárzást is észlelünk. Lásd fluoreszkálás foszforeszkálás.
  - Miért van az, hogy a foton elnyelést az elektronokkal lehet leírni, és nem a protonnal? Talán azért mert a protonnak semmi köze nincs hozzá?
  - Egyáltalán miért kell, hogy végtelen tömeg vonzza magához a fotont, miért ne ütközhetne úgy mint a hétköznapi dolgok? Mert ez egy kicsit egyszerűbb, kevésbé ellentmondásos és nem utolsósorban működő leírása a dolgoknak. Miért kell egyből a végtelen tömegeket előrángatni a spájz(ajtó)ból, amiknek a tömege csak a foton számára végtelen, mert minden más csak a normál tömegét észleli...

  Ezek a dolgok téged cseppet sem zavarnak?