kvp#188
Vicces, de a sony tenyleg hamarabb hozott ki erintokepernyos telefont. Meg appstore is volt hozza, bar magyarorszagrol csak az ingyenes alkalmazasok voltak elerhetoek, de azok legalabb az olcsobb keszulekekrol is. A lenyeg, hogy fejlodunk. Sokat valtozott azota a vilag, amiota en eloszor hasznaltam mobil netet. Betarcsazassal a balaton kozeperol egy atkelohajorol neztem meg a vasuti menetrendet egy ericsson t20-as telefonon, kemeny 32 pixel magas fekete-feher kijelzovel. Mukodott. A mai gepek is mukodnek, nagyobb a kijelzo, szines is es valamivel gyosabb a net. Nekem az iphone megjelenese pont azert nem volt olyan nagy szam, mert mar lattam korabban hasonlot es az elsore mukodott is, mig az elso iphone butanak tunt. Az iphone-nak ahhoz 4 generaciot kellett fejlodnie, hogy utolerje a tobbi hasonlo telefont. Az android miatt most megint van hova fejlodnie.
ps: Megneztem, egy iphone 3gs amerikaban kb. 45 dollar, tehat kb. 8000 forintert dobjak az emberek utan. Ez meg csak nem is exkluziv, legalabbis 3 ev alatt filleres termekke valt. Mivel pont ennyi az elettartalma egy ilyen keszuleknek, ezert aki anno dragan vett egyet, az azota meg dragabban vett egy ujabbat. Az iphone formajat egyebkent azert cserelgetik, hogy az emberek tavolabbrol is lassak, hogy ez egy ujabb telefon, igy latszodjon, hogy kinek van uj es kinek regi. Ezert is fontos az apple szamara, hogy ne legyen meg egy hasonlo termek a piacon, mert az kb. olyan mintha ket rivalis autogyar szabadon arulhatna nagyjabol azonos formaju es szinu autot.