• kjhun
    ...az operációs rendszer is rendkívül gyorsan betöltődhet. Na persze, több GB-ot 5-10mp alatt?? Mert annyit kéne neki le és utána meg betöltenie.

Ennek semmi értelem nincs, otthoni felhasználónak meg pláne, bár vállalati környezetben sem nagyon szerintem, max saját vállalati hálózaton belül. És mekkora net kellene hozzá? 1GBit??

Ezek a grafikailag felturbózott windowsok, felrakva ~10GB körül foglalnak, még a Thin PC-s (ez telepítőstűl is 1.2GB) verziójú Win7 is van szerintem felrakva legalább 5GB. Ha netán ezek tényleg úgy gondolják, hogy mindent a felhőből töltene le, és a gépen csak a bootlader lenne az oprendszerből semmi más. Akkor extrém gyors net kell hozzá. Szerintem ezek a felhőszolgáltatások elég nagy hülyeség(ek) úgy-ahogy van, amikor a szolgáltatóknak nincs nagyon pénzük még fejleszteni se, így se nagyon bírják a sok adatforgalmat (lásd, IPTV (ennek sem nagyon van értelme, a netkapcsolat rovására, van műhold, tv-antenna, kábeltv), videó-telefonálás, msn és társai, játékok netkapcsolata, torrent, warez letöltések) sok helyen nincs akkora sebesség, mint amit ígérnek a csomagban), az asztali gépek mellett, a mobil eszközökről nem is beszélve, ezek is egyre nagyobb forgalmat generálnak évről-évre.