• usersg
    #26
    Ez így van, és akkor még ott vannak a jogi problémák is. (ha az adatbiztonságot nem is veszem figyelembe, márpedig nálam már az is kiüti a felhőt az adatok 80% -a esetében)
    Pl.
    1) Ha valaki fizet majd az online vackokért, de később már nem akar, akkor hogyan kaphatja meg az adatait?
    2) Milyen jogi lehetőségei vannak vita esetén? Mert ugye az adatok fizikai elhelyezkedéséről nincs tudomása, ettől (is) felhő a felhő.
    3) Ha az adatokat a felhős programokkal hozta létre, tudja -e majd kezelni őket a program nélkül is? Lesz -e általános formátum meghatározás, amiben az adatokat ki kell adni?
    4) Lesz -e hűségnyilatkozatosdi, és ha igen, milyen következményekkel jár majd ha valaki fizetésképtelenné válik?
    5) Kiadhatóak -e az adatok harmadik félnek, és ha igen, milyen körülmények között. (kormányoknak gondolom még bírósági határozat sem kell majd sehol, mint ahogy az USA -ban sem kell jelenleg. Kikéri és kész.)

    Nagyon sok a bukfenc ebben a témában. A jelenlegi szinten még nem is annyira, de ahova fehleszteni akarják, az nagyon nem tetszik nekem. Az embereknek csak lesz annyi eszük, hogy nem fognak önként és dalolva belemenni a totális kontroll, és a totális fejés világába (mert azt ugye senki nem gondolja hogy bármivel is olcsóbb lenne neki a cloud világ. Ingyen ebéd nincs. Így vagy úgy, de elvennék azt a pénzt, amit most is, csak sokkal hatékonyabban tehetnék azt egy ilyen felhős előfizetős rendszerben)