• usersg
    #15
    Ez egy akkora marhaság... több okból is.
    1) Hiába olcsóbb a kliens - mert ugye ez egy érv szokott lenni - ha cserébe fizethetek "szolgáltatásért" (is).
    2) Ha "szolgáltatást" fizetek, akkor az adataimat is oda kell adnom. Nem biztos hogy akarom. (vagy inkább biztos hogy nem. :) )
    3) Régen mindenki azért sírt, mert a word és az excel file -okat nem lehetett nagyon elolvasni az MSoffice -on kívül semmivel. Most vajon simán belemennek abban hogy egy multi beláncolja őket egy felhős programrendszerbe? Nem tudom, nekem nem nagyon van ehhez kedvem.
    4) Gyorsabb boot ki a francot érdekel? Most is el lehet érni a pár másodperceset, ha meg hibernálsz, akkor főleg. Most komolyan van ako azért menne cloud -ba hogy spóroljon a boot időn? Ennél már az a nagyobb marhaság, amikor az apple -nél a nyomtató driver telepítési idejét hozták fel érvként a cloud print -hez...
    5) Nem akarom hogy egy cég mindenféle számlákat küldjön nekem arról, hogy neki mennyibe van a fantasztikus cloid server működtetése+munkaidő+profit+has/kb amivel aztán ugyanott vagyok, vagy többet fizetek mint a helyi megoldásokkal, miközben gyakorlatilag csak "bérlem" a lehetőségeket. Aztán majd mindenféle indokokkal lehet változtatni az árazást, az ember meg majd nem tehet semmit ellene...

    Az egész cloud dolog kezd nagyon nyomasztó lenni. Az olyan szolgáltatásokkal nincs baj, mint pl a google maps, mert azknak valóban egy internetes adatbázisban a helyük. De hogy mindent ezzel akarnak megoldani, az bosszantó. Az egész csak arról szól, hogy totális kontroll alatt tarthassák az ügyfeleket, és ez az ami nekem a legkevésbé tetszik... (és akkor az netkapcsolatok minőségéről, sebességéről még nem is beszéltem)
    Ha egyszer elérik hogy ne legyen helyi tárolási lehetőség, - mondjuk alacsony kezdő csalogató árakkal átszoktatják a kisbárányokat, majd elsorvasztják a normális gépek piacát - akkor azt hiszem felhagyok az informatikával.