• kvp
    #9
    A memoriavezerlok szabadalmainak egy resze a samsung-nal van. Ha itt tenyleg szabadalmi vita lesz, akkor az osszes kinai/tajvani/koreai gyarto + google lesz az apple ellen. Ha minden samsung termeket ki akar valtani az apple, akkor mindent hazilag kell majd eloallitaniuk, bar mivel ugy nez ki, nemsokara az intelt is kirugjak a beszallitoi listarol, ezert meg az is lehet osszejon nekik, mindenesetre ugy nez ki, hogy erre keszulnek.

    Eleg nagy valtozasok vannak mostanaban. Egyre kevesebb merevlemez gyarto van, kiszall a HP, onallosodik az apple. Nem igazan latni, hogy melyik ceg marad vegul talpon.

    ps: Az apple gyerekmunkasai foleg a foxconn-nal voltak, de a HP gepeket is ok rakjak ossze, tehat ez vegul is mindegy. A balhe egyebkent abbol volt, hogy nem engedtek oket haza, nem kaptak szabadnapot es volt, hogy 2 muszakban dolgoztattak oket (kb. napi 16 orat). Mindezt keves penzert, aminek a nagyobbik reszet kapasbol levette a gyar a szallas es az etkezes dijakent. Evente atlag 3 szabadnapot kaptak, amikor a megsporolt penzuket hazavihettek a csaladjuknak. Vegul nem is a ceg, hanem a kinai allam allitotta le az egeszet, mert kezdett nagyon rossz sajtot generalni az ugy. (persze fu alatt nem tudni mi megy)

    Az apple mindenesetre akar meg jol is jarhat, mert az automatizalt gyarak hosszutavon nyeresegesebbek mint a kezi munkaero, csak nem szabad tul gyakran gyartasi folyamatot valtani. (lassabb fejlodes eseten van idejuk a gepeknek visszahozni a kezdeti arukat)