• philcsy
    #83
    "erre szakembereket kértek fel" arra, hogy fejlesszenek infrastruktúrahálózat nélkül működő WC-ket. Nem az volt a feladat, hogy oldják meg az Afrikai országok szennyvízzel kapcsolatos problémáit. Remélem érzed a kettő közötti különbséget.


    "Nem az a megoldás,hogy óriás mamutcégeket telepítenek egy fejlődésben elmaradott térségbe,hanem olyan technológiákat kell kifejlesztenie a fejlett társadalmaknak,hogy azt könnyen tudják implementálni az arra rászoruló környezetekbe." Merő idiotizmus. Mire mennek a könnyen implementálható technológiákkal? Megtudják fizetni? Nem! Adhatnánk segélyként, de a segélyezésnek semmi értelme. Azoknak az embereknek (is) munka kell, hogy értéket tudjanak előállítani és pénzt tudjanak keresni. Infrastruktúra kell. Oktatás kell. A társadalmuk felépítésében kell őket segíteni. A gazdaságukat kell erősíteni, de nem úgy hogy az elitjüknek kifizetnek egy zsák pénzt, az meg baszik a népnek adni bármit is.


    "Remélem ezt viccnek szántad?? Vér István a maga kis együgyü gondolkodásmódjával és az önzőségével aztán hűde nagyon hozzájárul a fejlődéshez." Nem a fejlődésről, hanem az afrikai országokban lévő problémák megoldásáról írtam. Jó 50 éve segít a nyugat Afrikának, de eddig egyetlen problémát sem sikerült megoldani. (Igaz, hogy az éhínséget meg tudták állítani folyamatos élelmiszersegéllyel. De ez kb annyira megoldás, mint vénásan vérző embernek az infúzió.)