• item
    #70
    "Azt te se gondolhatod komolyan, hogy ezek a találmányok életképesek ott ahova szánják. 50-100 év múlva majd talán. Oda ipari méretű szennyvíztisztító kapacitás és infrastruktúra kell."

    Ezt egyikünk sem tudja megmondani,hogy ezt hogyan kellene megoldani,erre szakembereket kértek fel,akik jóval többet konyítanak a témához mint te vagy én vagy az itt fikázó kényelmes foteluraságok.
    Ha mindenki arra törekedne,hogy gyarapítsa a tudását,és hasznossá váljon,nem kellene ahhoz 50-100 év,hogy megvalósítható terveket és végtermékeket alkossunk.


    "Ha BG-t tényleg érdekli az ottaniak sorsa, akkor első körben alapítson ott vállalatokat amik ott teremtenek munkahelyeket, az ott dolgozóknak pedig adjon nyugati szintű bért és tartsák be a nyugati környezetvédelmi normákat. Ha pedig fejlesztési pályázatokat ír ki, akkor azt tegye meg az Afrikai egyetemeknél. Nagyon szép, hogy az amerikai milliomosok ennyire adakozóak, de ezzel csak az adóalapjukat és a bűntudatukat csökkentik. Ráadásul a végén a nagy jótékonykodásban rendre üzletileg kifizetődő vállalkozásokat akarnak létrehozni."

    Nem az a megoldás,hogy óriás mamutcégeket telepítenek egy fejlődésben elmaradott térségbe,hanem olyan technológiákat kell kifejlesztenie a fejlett társadalmaknak,hogy azt könnyen tudják implementálni az arra rászoruló környezetekbe. Nyugati bérek és nyugati környezeti normák,na ne nevettess már még nálunk sincs meg ennek a megléte,nemhogy egy afrikai országban,pedig mi nem vagyunk olyan szegények és fejletlenek,mint az ottani népek. Amúgy nem szép dolog más zsebében kotorászni,ő legalább ad,még ha le is írhatja az adójából,akkor is emberségesebb,mint a mi kis országunkban vígan élő oly nagy mellénnyel vergődő politikus uraink,és a celebnépségek. Nekik is van bőven mit a tejbe aprítani mégsem hallani olyan nagyon,hogy a miniszterelnök,vagy a szóvivője,vagy esetleg Stóhl "mindig részeg vagyok" András mennyit adakozott volna és hogy segített a rászorulókon.


    "BG nem tesz sokkal többet az ottani problémák megoldása érdekében mint az itteni foteltudósok."

    Remélem ezt viccnek szántad?? Vér István a maga kis együgyü gondolkodásmódjával és az önzőségével aztán hűde nagyon hozzájárul a fejlődéshez.