banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Dewri
    Azért nem ugyanaz a torpedó és a lőszer. Már csak logikusan nézve is, egy csatahajón bőven elfér a lőszer, míg egy kis rombolón nem lehet több száz torpedó, se hely nincs, se a súlyt nem bírná, a mozgékonyság rovására menne....

Nézzük mondjuk az Amagi csatahajót, a wikipédián találtam hozzá lőszerkészlet infót is, azt írja, hogy minden ágyúhoz 90 db lőszer volt kiosztva és egy cső 250-300 lövést bírt el (Each gun had 90 rounds and an approximate barrel life of 250–300 shots). Ha félpercenként tüzel egy sorozatot, ez akkor 90xfél perc idő alatt lövi ki minden lőszerét, azaz 45 percig lehetne lődözni vele. A játékban viszont 20 perc van adva. Így lényegtelen, hogy végtelen a lőszer, vagy odaírják, hogy 10x90...

Ezzel szemben egy rombolón alapból annyi torpedó van, amennyi vetőcső, illetve pár helyen lehet tárolni rajtuk tartalékot, Fubukinál pl "további torpedók tárolása lehetséges volt a második kémény mindkét oldalán ill. a második lövegtorony baloldalán". Nem nagyon találok infót, hogy darabra mennyit, de én úgy tippelem, hogy talán ha még egy adag, legyen 2, tehát összesen 3 vetőcsőnyi mennyiség (aki szakértő, kijavíthat!). Az újratöltés a játékban mennyi náluk? 30 sec alacsony szinten, magasabb szinten percek (fogalmam sincs, mert nem játszok velük)? Szerintem egy adott mennyiségű torpedóval mindenképp előbb kitáraznának teljesen, mint a megadott 20 perc (főleg, hogy sok idióta még mindig azzal kezdi, hogy elküld a semmibe egy sorozatot induláskor...).

A baj nem a végtelen lőszer, hanem a "végtelen" hajómennyiség. Amikor egy körbe behoz 6 rombolót, azok összesített torpedómennyisége bármit megöl. 1-2 rombolóval még el lehet birkózni, de ha egyszerre kapsz 20 torpedót 4 irányból, akkor már nem vigasztal, hogy percekig fognak tölteni... Hajóknál ugyanez. A valóságban volt 1 db Yamato, itt meg egy körbe bejön akár 4 db a két csapatban...