banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    #20227
    Valójában nagyon egyszerűen utána lehet nézni, hogy tényleg igy van e vagy sem. Mivel az állitásod szerint CV-vel a legkönnyebb játszani. Had ne idézzelek szó szerint, de azt mondtad ezzel legkönnyebb dmg-t farmolni. Nos, a dolog csak annyiból áll, hogy megnéztem az egyes hajótipusok szintre lebontott átlag dmg értékét. Csak a szélső értékeket irom, ha valaki konkrétan kiváncsi valamire, meg tudja nézni maga is (de nem szeretnék a levegőbe beszélni, ha valaki nem néz utána, az is lásson valami adatot, meg hogy nem csak beböfögöm ide a véleményem)

    Szóval a T4-t ha nem gond kihagytam, kezdjük T6-ban.

    BB-k:
    Legmagasabb dmg: 56.382 W.Virginia
    Legalacsonyabb dmg: 39.914 a Bayernnél (az a német dispersion <3 )

    CV-k:
    Legmagasabb dmg: 45.862 a Loewenhart-al (gondolom ez senkinek nem okoz meglepetést)
    Legalacsonabb dmg: 34.734 Ranger


    T8

    BB-k:
    (itt a két top hajótól most eltekintek, mert azok az Alabama VL és az Alabama ST, mivel ezeket nem az átlag lúzerek kapták meg, igy az ezekkel a hajókkal kiosztott átlag sebzés nem az átlag játékosok átlag képességét reprezentálja)
    Legnagyobb dmg:
    -73.784 az Atlantico-nak. Mivel ez még annyira új, hogy max azoknak lehet meg, akik goldért megvették, igy ezt is kihagynám.
    -68.325 Massa B (gondolom ez sem lep meg senkit)
    -a legmagasabb sebzés T8-as tech tree BB-vel: 61.960 (Vladi)
    Legalacsonyabb dmg:
    -48.635 (RIP Tooorpitz)

    CV-k:
    Legnagyobb dmg:
    -71.740 és nem meglepő módon a Hornet. Ha összevetjük, hogy együtt jöttek, látható hogy az Atlanticoval jobban lehet sebzést farmolni, viszont ahogy attól, úgy ettől is tekintsünk el, kevés csataszám van még vele.
    -69.190 szintén nem meglepő módon a Chkalovval. Ez viszont valamivel jobb mint a Massa.
    -legmagasabb tech tree dmg: 63.123 a Pobeda (mondjuk ez is jobb mint a Vladi-é)
    Legalacsonyabb dmg:
    -50.437 a Zeppelinnel (ez is épp csak valamivel jobb a Tooorpitz értékénél, viszont az utolsó előtti BB a Bismarck, aminél az átlag 52k, és ez egy hulladék tech tree BB vs prém CV)


    T10

    BB-k:
    Legnagyobb dmg: 108.982 Bourgogne
    Legkisebb dmg: 74.993 (GoKu)

    CV-k:
    Legmagasabb dmg: 96.017 Nakhimov
    Legkisebb dmg: 73.332 Midway


    Nekem ebből az jön le, hogy BB-vel még úgy is könnyebb dmg-t farmolni, hogy főleg a BB main plájerek rinyálnak a legtöbbet minden újitás miatt. Amikor bejöttek a subok, akkor is az volt kb az első reakció itt a fórumon is, hogy "na a BB-k megint szopni fognak". Aztán amikor kiderült hogy a BB-ken lesz airstrike, ráadásul nagy hatótávolságú, akkor érdekes módon már nem volt akkora rinyálás. Ezt sztem a LCA-k szivták meg, mivel nekik a DC miatt konkrétan a sub fölé kell kerülniük. A tavalyi/idén év eleji "bemutatkozásukkor még csak "hit indicator" mutatta, hogy honnan jön a ping, most már konkrétan látod is magát a jelet. Valójában az airstrike révén a BB még előnyben is van, hiszen ahogy a CV repcsi, úgy ez is akadálymentesen "lehelyezhető", tehát simán oda tudsz bombázni sziget mögé. És amint egy sub felspottolódik, kb a környék összes hajója oda küldi minden airstrikeját. Az már más kérdés, hogy a dc sebzését tényleg szánalmasra nerfelték.
    Az állitásoddal ellentétben nem feledkeztem meg arról, hogy a CV-nek nem kell fizikailag ott lenni a csatában, bár ezt te nagyvonalúan figyelmenkivül hagytad. Pedig még példát is mondtam, összehasonlitásként a repcsi sebességével és a lövedékek sebességével. Azt is figyelmen kivül hagytad, hogy egy CV még full találattal, max sebzéssel se nagyon tud kiszedni még egy LCA-t se, a BB viszont egy salvoval képes simán kikapni még egy HCA-t is. Azt is hozzátenném, hogy a CV repcsijeit le lehet lőni, ami csökkenti a dmg outputot, mig egy hajó lövedékét/torpedóját nem tudod kilőni. Az LCA-knak meg nem véletlen nincs torpedó öve, nekik a fordulékonyság a fegyverük a repcsik ellen. Ha egy CA beszed egy akármilyen full salvo-t egy CV-től, akkor vagy béna vagy figyelmetlen volt. De ugye ez utóbbi eleve ritkán fordul elő, hiszen egy CV-s csatában a repcsik kiemelt prioritást élveznek. Nekem pl a Cv a leggyengébb classom. Nyilván ezért sem érthetek egyet veled, már csak azért se, mert pl a Warplannel régebb óta játszok mint a hajóval, ráadásul ott attacker main vagyok, szóval minden amellett szól, hogy a hordozó is jól menjen, mégsem. Pedig minden csatát azzal kezdek, hogy végignézem az összes ellenséges hajót, hogy milyen a légvédelmük. Azt elismerem, hogy a flak kerülgetése nagyon nem megy, de ezzel sztem minden átlag alatti játékos is igy van (arról nem is beszélve, hogy néhány repcsi manőverezőképessége eleve kizárja a kitérést, mert vagy célzol, vagy kitérsz, de a kettő együtt nem megy) Mivel néha én is játszok hordozóval, ha van a csatában CV, igyekszem rá én is figyelni. Ami nekem szembetűnő, hogy amikor már kinztem magamnak a gyengébb légvédelmű hajókat és ne adj isten meg is találom őket a pályán, legtöbb esetben vagy bolyban mennek, vagy kiséri őket egy AA CA. Ha nem hordozóval vagyok de van CV a játékban, mindig hamar szemet szúrnak azok a csapattársak, akik megindulnak full egyedül, aztán csodálkoznak amikor megeszi őket a CV. Vagy a másik eset, amikor szakaszba játszunk és minket kidob pálya szélére, a csapat meg ellemmingel az ellenkező irányba. És persze a saját CV is lesz@rja hogy az enemy minket támad. (erre szokta apám mindig azt mondani, hogy a saját csapata mindig segghülye, elmennek egy oldalra és ahelyett hogy áttolnák az oldalt, egyesével kilövetik magukat, a másik oldalon meg persze túlerőben átjön az enemy és bekeriti a csapatot, akik viszont okosak és összedolgoznak, még akkor is, ha nem szakaszba vannak)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2022.04.25. 04:27:17