banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    #20223
    Az, hogy nem szedett ki egy super unicum player Chkalovval a Georgia-dból, még nem bizonyítja, hogy szar CV player vagy, hogy szar/gyenge/nehezen játszható maga a class. Ha egyáltalán erre szerettél volna kilyukadni. Főleg, hogy 3k base xp-je lett a végén... Azért az indikál egyfajta "értelmet". (pl. lehet, hogy direkt nem támadott direkt irányból mert akkor levágod, hogy ott van melletted nem messze, vagy lehet már rég elhúzott a sarokba, hogy bebiztosítsa a win-t)
    Ranked-ben eleve kevesebben vagytok. És ha 1v1-ben vagy egy CV-vel akkor azért már sokkal könnyebb dolgod van.
    Mondjuk eleve ott kezdődik, hogy nem kell figyelned hogy éppen ki akarja szétkapni a broadside-odat, vagy honnan (melyik irányból) jön az enemy CV, esetleg enemy DD permaspottol és éppen torpol téged. Nem is említve a legújabb WG üdvöskét a subokat.
    Maga a tény, hogy minden egyes támadás már ott veszélyt jelent egy hajóra amikor spotting range-be ér a repülő. Ott kb. ki is baszhatom a helyezkedésemet az ablakon mert hiába vagyok conc. range-en kívül, ha megjelenik egy repcsi 8-10km-nél és bespottol 1 percen keresztül amíg kiválasztja (jobb esetben nem engem), hogy kit csapjon fejen, megteszi, majd a "védelmező égbe" száll.
    Én a példákat egy átlag random meccsre értettem, amikor még kb. 70 felé kell figyelned, de közben ugye "just dodge"... ja és reinforce sector meg fighter plane (ha van). És van 100 féle veszély amire figyelned kell amúgy is.
    Miközben a CV-knek semmi dolguk nincs csak behátrálni az anyahajóval vagy elhúzni baszokrá szigetekre J1,10 vagy A1,10-re ha nagyobb a gáz. És onnan mintegy kinyújtott karként elküldeni az "ágyúimat" 25km-re 10-20mp alatt, hogy aztán ott helyben osszam ki a torpokat, pattogó pokemont, páncéltörő vagy épp HE brióst akárkinek akit kinézek. Miközben buddha nyugalommal ücsörgök a pálya szélén.
    Ha már így nézzük, neked mennyi esélyed volt a srácot kiszedni abból a CV-ből? Gyanítom nem túl sok...
    Ahhoz, hogy ne halj meg egy CV-ben és értelmes dmg-t kaparj össze, nem kell super unicumnak lenned. Viszont ahhoz, hogy meghalj vele...

    Van még egy nagyon jó példám: A napokban történt pont Flambass-t néztem, azthiszem egy DD-vel volt (lényegtelen). Előtte egy cruiser pont egy CV strike-ot próbált meg dodgolni. Rossz vége lett... devstrikeolta egy BB. Flambass akkor bólogatott egyet és csak annyit mondott: "Hölgyeim és uraim itt van a "rejtett" sokak által észre nem vett árnyoldala a CV-k veszélyességének és (túl)hatékonyságának. Olyan manőverezésre késztetnek amivel nagyon nagy veszélybe kerülhetsz."
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.04.24. 10:42:28