banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    #20212
    És kinek könnyű így a dmg hunt? Azért ő nem egy avg player. Hányan tudnak még igy cv-zni? (am meg akartam nézni wowstaton a profilját, de egyik szerveren se talált ilyen névvel játékost )
    Am videót én is tudok neked mutatni. Én konkrétan a FDR-ról láttam egyet. Először kirakétázott egy Sommerst, aztán kibombázott egy GoKu-t. Persze még azokkal a rakétákkal is könnyű eltalálni egy olyan dd-t, ami leszigetelt, illetve tök logikus, hogy az egyenesen a sziget felé hajózó GoKu meg sem próbál kitérni a sziget elől és megvárja mig a cv hosszában végigbombázza.
    Abban az egyben egyetértünk, hogy a hajók AA védelme csak akkor hatékony/erős, ha te vagy a cv, egyébként meg semmire nem való. AA-ra van kihúzva a CA-d és betámad egy cv? Nem baj, veszteség nélkül simán szétlő. TE vagy a cv és rámész valami gagyi légvédelmű hajóra? Már akkor leesik az első géped, amikor még el se kezdtél támadni. Az is érdekes, hogy amikor én vagyok cv, a csapatból mindig van legalább egy BB, aki egyedül elkóricál. Az ellenfélnél a leggyengébb légvédelmű BB-t meg érdekes módon mindig kiséri egy AA-s CA. Vagy tegnap pl az egyik csapattárs beirta, hogy spottoljam az Akizukit. CV-vel. Miért? Hogyan? Az ilyen miért vesz levegőt? Meg miből? Nah mindegy.
    A Slava a 24 km-es alap lőtávjával mondjuk pont nem jó példa, ennyi erővel a CV-nek is a mapon kell lennie, meg a Slava-nak. De az pl megvan, hogy egy lövedék átlagos sebessége 800 km/h, egy repcsié meg átlag 250? Illetve oké hogy a cv repcsivel sebez, neki magának nem kell ott lennie, de az meg van, hogy ha elfogynak a repcsik, akkor nem tud sebezni? Hiába van 100% életen maga a cv.
    A japó torpok 23k-t sebeznek. Ráadásul van rajtuk reload booster, vagy a Shima-n 3*5 vetőcső. Akkor miért nincs tele a játék Shimával, meg japó DD-vel? Ja hogy mert a torpedói már 2,5 km-ről látszanak? Jah meg T8 felett már csak a CV-n nincs hydro? Oké, mondjuk BB-vel nem fogod tudni kifordulni az összes torpedót amit a CV rád dob. Mennyit sebződsz? 4k-t?
    A sub sebessége teljesen releváns, mivel neki is lőtávba kell érnie. A kérdés az, hogy miért tud 12 km-re megközeliteni egy BB-t/CV-t? Ja hogy mert a dd-k/CA-k nem a dolgukat csinálják?

    De itt az ultimate érvem: mindenki számára ott a lehetőség gyakorlóra, teszt szerverre hogy ezeket kitapasztalja. Emlitettem hogy a játékos bázis zöme ahelyett hogy oktató videókat nézne, inkább a streamer bohócokat követi (jah, mert mondjuk a WG is ezt támogatja, mert hát ugye kooperálnak a Twiccsel, abból nekik is van hasznuk, a gyakorlózásból meg az oktatóvideókból nincs). És nem kell messze menni, a mi klánunkban is néha megy a nyigás, hogy mé nem megyünk CB-re. Aztán amikor ki van irva szezon előtt a gyakorló, vagyunk fenn négyen. Mert szerencsére mindenki más pro nálunk. Szóval a baj az, hogy a játékosok igen nagy zöme nem is AKAR jobb lenni annál a szintnél, mint amivel elkezdi a játékot.

    #20210 Jól látom hogy a gyereknek csak ebben a szezonban (vagy akár idén) van 10k Ranked csatája? Az hogy? Mennyit játszik egy nap? Nekem mióta elstartolt a játék, alig több mint 10k Random csatám van úgy, hogy egyszer volt csak fél év kihagyásom, amúgy meg kb napi szinten játszok. Megint egy szélsőséges példát hoztál fel, mert bár van ilyen, de a játékosoknak hány százaléka tud 4 hónap alatt lenyomni 10k Ranked csatát? Sztem nem sok. És aki ilyen hülye Rankeden, az Randomban se okosabb. Szóval csak ezért nem Rankedezni... Mellesleg, Rankeden nincs +2 tier. Én pl most húzom a Harbint. Randomban kb semmi esélyem nincs vele (ma mentem egy Randomot, nyertes csatában utolsó lettem) Rankeden viszont még úgy is voltam győztes csatában első hogy én voltam az egyetlen T8 a csapatban. Meg hát azt se feledjük, hogy aki nem klán tag, annak kb ez az egyetlen esélye acélt szerezni. A csaták is általában rövidebb ideig tartanak mint a Random, de észrevételem szerint nem ad kevesebb xp-t, sőt! Mondom ezt úgy, hogy 4 hetembe telt feljutni Silver ligába és ott az első héten én is 40%-os WR-el kezdtem (amit azóta 45-re sikerült felhúzni).De még is inkább Rankedezni megyek, mert még ha 6 sebb hülye gyökeret ad is mellém az MM, akkor is több esélyem van elvinni a csatát, mint kétszer ennyivel Randomban.

    #20211 A repcsinek már a béta után is olyan "játékosbázisa" volt, amilyen sztem a hajónak soha nem lesz. Fullos meccsek csak nagyon ritkán voltak és oké hogy pl bizonyos időszakokban T1-2-es meccsekre itt sem lehet bekerülni, de a repcsiben meg hónapokig játszottam 1v1 meccseket, a Random csatába kellett a WG-nek botokat raknia. De elárulom, most már berak úgy is játékba, hogy rajtad kivül mindenki bot, és ezt magas tierben. Egy Warplane-es frissités abból áll, hogy jaitanak kb 2 bugot, 1 grafikai update, meg még valami. A hajóban a hotfixek komolyabbak. Ja hogy mivel a repcsivel nem játszik senki, nem érdemes foglalkozni vele? Persze, prém repcsik oda is kerülnek be, hiszen abból van pénz.