A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #20207 Mostanában megint elkezdtem én is a hordozókat tologatni kicsit. Az igaz, hogy a hajók AA védelmét rendesen szétqrták, de azért CV-vel játszani még mindig nem könnyű. Sőt! Szerintem a játékosok is túlértékelik őket, már csak abból is gondolom, hogy pl ha betámadsz egy BB-t, arra fog figyelni, hogy téged lerázzon. Az nem érdekes, hogy közben full befordul az ellenfél csatahajójának, aki elviszi a fél életét, de a 3-4k-t sebző aerial torpedótól úgy fél, mintha mindegyik insta ammorack lenne, holott igen nagy százalékban még vizbetörést sem okoz.
A másik a subok. A legutóbbi frissités óta még nem játszottam, mert csak T6 van és őszintén szólva időm sincs rájuk, de előző hónapban kipróbáltam a T8 és T10-es ladikokat (amcsit és németet is) és elég jó eredményeket értem el. Ettől függetlenül még sem mondanám azt, hogy olyan hű de könnyű velük játszani. Sok dologban hasonlit a rombolózásra (torpedó main armament, kicsi conceal) viszont vannak lényeges eltérések is. Pont tegnap volt egy csatám, egy salvo-val lőttem 7 SAP pent egy T6-os subba és túlélte. WTF? Az SAP-t, ami kifejezetten vékony páncél ellen való? Ráadásul a T6-os suboknak alig van élete. Azt hogy? Az megint más kérdés, hogy egy sub méretű hajót mekkora mák kell már, hogy 8 lövedékből 7 eltalálja? Azért a 203 milis dispersion már elég húzós. Azt már az év elején is megállapitottam, hogy egy sub likvidálásához igen sok dc kell... avagy megforditva, a dc-k szinte alig okoznak tényleges sebzést a subnak, max ha mellette ki is gyújtod, de ugye azt meg ált rögtön oltja is. És tavaly év égén illetve az idei év elején nekem az volt a tapasztalatom, hogy bármennyire is op volt az adott verzióban, nagyon kevés játékos tudott vele jó eredményt elérni. Ha egyedül maradsz subbal, akkor meg kb alig van esélyed, hiszen a pinget már nem csak direction-re látják, hanem konkrétan látod, ahogy a subos is látja, és akkor még az olajszivárgásról nem is beszéltünk, meg arról, hogy lemerült állapotban, hydrophonnal próbáld meg megpingelni a rád vadászó CA-t/DD-t. És mivel sokan utálják a subokat, amint spotra kerülsz, a környék összes csatahajója rád küldi az összes airstrike-ot. Ami meg a sebességet illeti, azért sok csatahajó tud már 30 csomót, a cirkálókról és DD-kről már nem is szólva. Szóval magas tierben kb az amcsi alternativ BB ág az egyetlen ami nem tud előled elmenekülni, kb minden más igen.