banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    #20206
    Biztos nem te szoktál emiatt panaszkodni, de sokan mások igen: a játék történelmileg nem hiteles. Nos, valóban nem az, mert ha az lenne, akkor tényleg minden hajón lenne torpedó. De főleg az I. vh-s BB-ken. Vagy ott vannak a low tier orosz dd-k, van rajtuk torpedó, de minek? 4 km? Komolyan? Szóval a torpedót mindenkinek azért nagyon erős túlzás (és az amcsi CA ágakat még nem is emlitettem), de legalább történelmileg sem hiteles.

    #20203 Most már azért jó pár év eltelt azóta, de én is jártam a Belfaston, hatalmas élmény volt. Már a bejáratnál volt egy tábla, hogy a hajó fenntartását a Wargaying támogatja. Nekem spec emeg sem fordult a fejemben, hogy ott WoWs-ozzak, de biztos sokan vannak, akik kipróbálják. De azért a nagy számok törvénye alapján ők aligha befolyásolhatják jelentős mértékben a global ratinget.

    #20204 Egyet kell értsek. Azért mert sok játékos hülye, nem a WG a hibás. Azért viszont igen, hogy totál gyökereket beengednek Rankedre illetve magas szintű csatákba úgy, hogy alig van pár száz csatájuk, zéró tapasztalat, de fizetnek a játékért. T8 felett nem lenne szabad pérm hajókat pénzért adni. Igazából az sem a WG hibája, hogy sokan több ezer, vagy akár tizezer csata után is megmaradnak noobnak. Sokat elmond a játékos bázisról, hogy a videókról áttértek a streamre. Holott egy videóból sokkal többet lehetne tanulni, már csak azért is, mert a feltöltő tudja kommentálni, meg tudja állitani és ki tudja elemezni. Ez egy stream közben sztem a legritkább esetben történik meg. És a játékosok jelentős részét nem is érdekli a fejlődés, 10k csata után még mindig képes egyenes vonalban, broadside hajókázni, miközben belebújik a "periszkópba".

    Én is szoktam botok ellen menni. Nagyon ritkán, mondjuk főleg a Dockyardos DD/torpsebzés farmi miatt. BB-vel semmi értelme bemenni Coopba. A csaták átlag 5 percig tartanak, és ugye még igy is lehet: lőtávon kivül van, sziget mögött van, nem találod el mert dispersion/rng, overpen hegyek. Én meg bemegyek dd-vel. leyolozok egy BB-t és még ha meg is halok, garantáltan a lista első felében fogok végezni. A Scenario sem megoldás, mert ott meg csak T6-7 van. Igazából ezt kéne folyamatosan bőviteni, de a kezdeti lelkesedés után ez teljesen elhalt, ráadásul egy része csak ideiglenes volt. Anno beigértek hard fokozatot is, abból se lett semmi. Az AW-ban is botok elleni csata, ott teljesen jól működik és még fejlődni is lehet vele. Itt ez teljesen felejtős.

    Isten ments hogy a WG-t védjem, nem érdemlik meg, de azért lássuk be azt is, hogy ők sincsenek könnyű helyzetben. Mert mi lenne, ha nem lenne mozgó füst, deep water torp és a többi hasonló "baromság". A játék már rég unalomba fulladt volna, semmi értelme nem lenne új ágakat kihúzni, mert mindegy ugyanazt tudja, mint az elődök. És pl a CB taktikák is évek óta ugyanazok lennének. Kell a játékba ez, bármennyire is nem tetszik, bár azt tény, hogy a változatosságnak nem kéne ebben kimerülnie. Sajnos azonban az új csatamódokból, új mapokból nem jön a pénz, az új hajókból viszont igen, és egyre több (a tech tree hajókat is eladják már valós pénzért illetve dublonért) Kiadói oldalról azt látom, hogy a "húzzunk ki minél több pénzt, mert ki tudja meddig tehetjük még meg" elv működik és telibe lefossák a játékos bázist. Kit érdekel hogy mit rinyálsz, ha egyszer fizetsz a játékért. Ez egy orosz cég, itt nem a "vásárlónak mindig igaza van" elv érvényesül. Ha nem tetszik, tessék átfáradni a Naval Warfare-ba. (és ott aztán tényleg van torpedó a csatahajókon is)