• FoodLFG
    #58
    Autó esetében, ha valaki ellopja a terveket (esetleg a gyártástechnológiát), azzal megspórolja a fejlesztésekre költött összeget, ami így jogosulatlan előnyhöz juttatja az eredeti gyártóval szemben.

    Én nem lopok forráskódot, hogy aztán újra eladjam. Arról pedig nem tehetek, hogy a kész terméket 0 pénzért lehet sokszorosítani (nem legyártani), amitől a fizikai megvalósulásának nincs értéke. Ez egy ilyen világ. Ha nem tetszik, köszönjük szépen viszontlátásra!

    Nem mintha nem lenne már minden levédve, kitalálva a szoftverek esetében. John Carmack pl attól parázik, hogy ha a motorjai forráskódját kiadja open source-ban (id Tech 4 jön ebben az évben), akkor nagy esélye van annak, hogy valaki végigmegy a kódon és rámutat, hogy ez bizony megsért egy már bejegyzett szabadalmat. És az bizony szopás. "Mindenki folyamatosan megsért már létező szabadalmakat, és ezt neked el kell fogadnod" így működik a szoftver ipar.


    Informatikában adatoknak (amit begyűjtenek), szolgáltatásnak, hardvernek, és a naprakész tudásnak, amivel az előbbieket összehozzák van értéke. A többi bullshit.

    Az hogy egy-két szereplő (pl zeneipar, filmipar) "nemrég" belépett az információ világába, és hogy ezzel ők nem tudnak zöld ágra vergődni, mert agyilag behatárolt idióták, az már nem a mi problémánk. A rendszer nagyon is jól működik, úgy működik, ahogy kell. Mások persze ez nem értik és folyamatosan keltik a feszültséget, de pont ezért kell őket leszarni és ahol lehet keresztbe tenni nekik.