• ktamas74
    Szerintem meg a wareznak igenis van létjogosultsága. Miért vásárolnék meg valamit, ha ki sem tudom próbálni? Igen, igen tudom, hogy vannak bizonyos szoftverek, amiket ki lehet próbálni, de sajnos nem mindegyiknél és sokszor nem is a teljes funkcionalitást. A játékoknál még rosszabb a helyzet. 10 évvel ezelőtt még általánosabb volt kiadni egy játék demóját 1 két map-el, ami mára szinte teljesen eltűnt. Van néhány játék, ahol ki lehet próbálni a béta verziót, de az sokszor megtévesztő lehet, mivel béta. Lehet, hogy pont azért nem venném meg, mert bugos.
    Vagy éppen a zeneipar. Miért vásároljak meg egy teljes CD-t, ha egyetlen számra van szükségem? Csináljanak egy legális letöltőoldalt itthon is, ahol 1-enként lehet letölteni őket. Én a zenészek helyében teljesen kihagynám a kiadókat. Tegyék fel közvetlenül a netre és árazzák be. Ugyanis sok esetben nem zenészek miatt drága egy CD, hanem a tetves kiadók miatt.
    Egyébként Sting egy nyilatkozatával értek egyet: nem büntetni kell a letöltőket, hanem k-o-n-c-e-r-t-e-z-n-i. Ja, hogy az sok munkával jár? Szar ügy.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki lopjon, csak azt, hogy az emberek egyre tudatosabban vásárolnak és nem akarnak zsákbamacskát. Többek közt én sem.