• Crane
    Értem én amit írsz, de nem feltétlenül igaz. Pl. nem kell buratál videokártya videózáshoz (hacsak nem élőbe akarsz vágni, és/vagy green screen-t számoltatni mondjuk HD-ba... erre viszont már külön hardverek vannak). A legtöbb 3D-s program is a render folyamán a processzor sebességére támaszkodik (mondjuk ezt akkor, amikor már a laptopokban is elérhető az 4X64bit-es I7-es processzor). De tovább megyek: még videó kártya se kéne hozzá, hogy leszámoltass egy CGI animációs filmet. :)
    De nem kötekedni akarok, mert biztos találunk olyan alkalmazást, amihez egy silmPC, vagy egy laptop édes kevés. Ezeket hívjuk legdivatosabb játékoknak (amire ott a konzol!), vagy olyan estekről van szó, amikor már jobb ha a hardverek egy rack szekrényben vannak. ;)

Na meg ami fontos, hogy itt elsősorban a hétköznapi felhasználásról van szó, ami meg kimerül a multimédiában, meg az internetben (és az ahhoz tartozó szolgáltatásokbn). Csak ezért semmi értelme egy nagy dobozt porolgatni, amit ráadásul mozgatni sem lehet (olyan könnyen).

Egyet értek én is azzal, hogy az asztali PC-t nem fogja kiváltani azonnal a táblagép, és az is biztos, hogy nem csak a táblagép fogja kiváltani. De hogy ugyan az a sors vár árjuk, mint képcsöves TV-kre, az is biztos.