• Agamemnon
    Kezdőknek adventurer modban könnyű pénzszerzési lehetőség:

Amint megkapod a letter of marque-t (jó, lehet, hogy nem így kell írni), akkor nézz be a többi kormányzóhoz is, mert könnyen lehet, hogy kapsz olyan megbízást, hogy x város előtt süllyessz el az adott nemzethez tartozó hadiflottákat yy dátum előtt, és minden elsüllyesztett flottáért pénzt kapsz.

Én így kaptam tegnap este 600 k, és 1 millát :D

Amúgy a játék elején várost foglalni nagyon egyszerű, három caravel-el, vagy war galleonnal már könnyedén megtehető, veszteség nélkül. Mivel épp' a franciák ellen van levelem, így kipróbáltam, hogy pipa a várostámadásra, és nézzünk be Florida Key-be :D

Legnagyobb meglepetésemre könnyedén meglett a város, mind a három hajót rá kell küldeni az egyik toronyra, majd a másikra, és utána egy hajót a szárazföldi csatára küldeni. 30k-t vihettem volna el a városból, és 30k-ba került a hódítás is, úgyhogy úgy gondoltam, hogy a 30k-t bőven megéri... így gyorsan meglestem a másik francia gyarmatot is ami ott van a szigetek között, hogy nekem ne járőrözzön ott egy ellenséges csatahajó sem.

Na, most van két városom, amiben éppen újraépítés zajlik, illetve leraktam egy csomó épületet még, de éppen anyagra várnak.