• ntex
  #20
  A héten jelentette be a Gearbox Software, hogy készítik a nagy sikerű Borderlands folytatását, melyről ma meg is érkeztek az első információk is.

  A hírek szerint a folytatásban is lehetőségünk lesz négy fős ko-op módban végigvinni a teljes egyszemélyes kampányt. Azonban az már most biztos, hogy új főszereplőket kapunk, melyek közül eddig csak egyetlen egy mutatkozott be nyilvánosan.

  Ő nem más, mint a képen látható Salvador, aki egy Gunzerker. Előnye, hogy egyszerre képes bármely két fegyvert használni, ami igazán jól jöhet egy-egy komolyabb tűzharcban. A történetben fontos szerepet játszik majd a karakterünk is, akinek cselekedetei alapvetően befolyásolhatnak egy-egy későbbi eseményt. Példaként egy mentőakciót említettek meg, melynél ha késünk, akkor az alapvetően változtatja meg a későbbi eseményeket.  Megjelenik egy új elem is, mely az Eridium nevet viseli, melyet másokkal kombinálva növelhetjük a fegyvereink és a járművek teljesítményét. Az előző részben megismert fegyverek szinte mindegyikét lecserélték és teljesen újakat kapunk helyettük. Karakterünk fejlődése ugyanúgy működik majd, mint az első részben, itt nem lesz érdemi változás.

  A járművek is jóval változatosabbak lesznek, több típussal találkozhatunk majd. Az ellenfelek intelligenciáján is fejlesztenek. Mostantól képesek lesznek kommunikálni egymással és emiatt nehezebb lesz felvenni velük a harcot. Ráadásul a banditák saját fegyvertípussal rendelkeznek majd.

  A Borderlands 2 a 2K 2013-as üzleti évében jelenik meg.