Krimikről mindenfelől..
  • valamit
    #68
    David Joseph Robert Beckham



    BORS Róbert (egyházban lakott velünk évtized(ek)en át) és Lengyelné BORSErzsébet (munkatársam a Jákon) esete az Oroszországban játszó Robert Carlossal, Anzi Mahacskala, ala Dzsudzsák.





    Óegyiptomi ásatások során talált feljegyzés:

    "Felszállunk a Károlin (2000), elérkezünk a máltai második gólhoz (2007) a Moszkva téren, átszállunk az egyiptomi bronzra (2009), s így a Malévval az egyiptomi forradalomhoz érkezünk (2010).."
    január 1., 23:22 · Tetszik


    Zoltán Dávid Vados Vesszük egy ember jellemét, hitelezzük az ellentetjét és voila, hacsak nem fordul ki teljesen magából, akkor már a temetőbe is hiteleztük..
    január 5., 23:39 · Tetszik


    Zoltán Dávid Vados Érdekességek Mihályhoz: Táncsis Alapítvány gondozója bizonyos Gyurcsány, Ferenc. Táncsics is Mihály volt, no meg ipp Cegléden írt leveleket.







    A memóriában találtam:

    "Akadt olyan elképzelés, amiben nekem a Nórinak egy évet kellene udvarolnom. Ebben vagy az V. kerületi Idegennyelvű könyvtárban vagy később a Lauder Iskolában kaptam volna állást, s onnan kellett volna visszajárnom enni, inni, buliba, ilyesmik. Nyilván az, hogy egyik helyre se vettek fel azt sejteti, hogy ennek igyekeztek valakik keresztbe vágni.. ("Van az a Pénz!" - jelszóval, vélhetően)"

    "Ugyanezen gondolatmenet mentén, azt akarták elérni, hogy külföldre menjek, annyira nem akarták, hogy összejöjjek a Nórival. S ehhez úgy gondolták az a legtisztább út, ha kirugatnak az ottani állásomból és sehova nem vesznek fel: "Teremts pénzt magadnak!" - jelszóval."

    "Ugyanehhez tartozik az is, hogy visszavették a munkanélküli ellátást mindössze három hónaposra, ugyanis volt olyan elképzelés, amiben tíz hónap után munkát kaphatnék, s, hogy ezt anyagilag ne bírjam, ezért vették vissza az ellátást, hogy előbb kifogyjak a pénzből."

    "Ezen a vonalon volt olyan elképzelés is, hogy a Fekete Balázs jönne össze a Nórival annak iskolájának elvégzése után, s ezen gondolatmenet mentén, ahogy köztük kilenc év a különbség, nekem is kilenc évvel fiatalabbat kerítenének, vélhetőleg 85-ből. (nyilván ez még az ELŐTTRŐL származik, hogy engem az országból is elkívántak volna paterolni)"

    "Érdekes felvetés az is, hogy ha a feketét fehérnek, az amerikait szovjetnek, a fehéret feketének, a szovjetet amerikainak hazudjuk, akkor eljuthatunk oda, hogy úgy nyomunk fekete Barackot a Fehér Ház fejére, hogy közben orosz vonalra is feketét mozgatunk..
    ehhez a koncepcióhoz passzolnának is a sorba olyan Katalinok, akik mondjuk orosz vonalról származva amerikai látogatásokat tesznek, s így fedezik a Reagen - Szovjet szoborpárost a Szabadság téren..
    Itt említsük meg a romlott barackot a vetített kép összetörése előttről a 80'as évekbeli The Labyrinth című filmből."

    "Vagy például, fogjuk rá egy senkire, hogy "Isten", majd magyarázzuk be erről a ráfogott "Istenről", hogy senki (Truman Show + Network: tévén vetített képes hitelezett (Life for Rent) legyilkolásosdi): és ugyancsak ott vagyunk feketéről magyarázzuk meg, hogy fehér, a fehérről, hogy fekete, azaz: a hitelezett hazugságosdis virtual realitynél."

    Jut eszembe, figyelték, hogy Líbiában mikor estek a Kadhafi család halálozásai? (2011.4.30., 2011.8.29., 2011.10.20., 2011.10.20.)
    január 2., 14:09 · Tetszik


    Zoltán Dávid Vados Egy további koncepció/szisztéma: A papír szerinti bátyámon keresztül megtudakolni, hogy mit szeretek/szeretnék, majd az ellentetjét finanszírozni (akár pl. MOL-t ha nem használok benzint, stb., ha nem eszek mazsolát, akkor azt enni és így tovább) Továbbá más helyeken lépni fel, hogy bátyám eléggé kiokosítja magukat C szereplő számára, hogy D helyzetben ne én, hanem ő legyen a nyerő. A koncepció lényege, hogy így mindenki jól jár, csak a Zoli nem, igaz az ötlet/stb. az övé volt, de elloptuk, őt meg ki nem szarja le. Nagyjából így.
    január 3., 17:06 · Tetszik


    Zoltán Dávid Vados Na, szóval, ezt kicsit bővítsük ki, a világban van egy "kereskedelem" nevü csereintézmény. Ez bizonyos értelemben bőven túlmutat az árucserén, s az egyes szavak, képek, sőt emberi mozdulatok is ebbe a "kereskedelem"-be tartoznak.

    Egyszerű tőzsdei példa: Ha A soha nem használ benzint és olajat, akkor B benzin és olajgyáros vélhetőleg jó partner A-val szemben C célból. Ennélfogva A-val szemben célszerű benzinbe és olajba fektetni. Mondjuk olajtársaságba.

    Egyszerű hétköznapi példa: Ha A utálja a, mondjuk mazsolát, vagy pizzából a margaritát, vagy nem szív füvet, és így tovább, akkor B számára ezekbe fektetni hasznosnak tűnhet. Ilyenkor a boltban az ember mazsolát vesz mondjuk.

    És akkor tegyük hozzá ehhez a hitel, mint olyan szerepét. B bank, azt mondja, hogy A hitelfelvevő csődbe fog jutni (ez az emberi halál, Life for Rent esetén), mert x általa vállalt dolgot nem tudja megtennni. (Innentől B bank abban is érdekelt, hogy A hitelfelvevő ne is tudhassa megtenni.)

    Amennyiben a hitelezőket kiegészítjük a titkosszolgálatokkal, akkor a nemzetközi hitelezés menetét kapjuk meg, itt-ott olykor nem egyénekbe kell persze gondolkodni, hanem mondjuk országokban.

    Sorolok néhàny példàt a tavalyi évről: Kezdődött úgy Sonya Peres halálával, folytatódott az elmúlt huszonötév legnagyobb földrengésével Magyarországon: Oroszlányban, jött egy forradalom az U20 bronz helyszínén: Egyiptomban, ezt követte a 8,9 földrengés okozta atomerőműkatasztrófa Japánban: Fukushimában, jött egy 5:3 Holland-Magyar mérkőzés az érdekes mérkőzés alakulásával, érdemes megnézni a 98%-os különadót, a munkanélküli ellátások éppen mostantól való 3 hónapra való visszavágását, az 8.9-én csúcsra jutó svájci frankot, érdemes megtekinteni még mondjuk a Kadhafi család halálozásának dátumait is Líbia kapcsán: 2010.4.30, 2010.8.29.. 2010.10.20. 2010.10.20.. (és most nem soroltam el mindent)
    Azt mondják erre, hogy "Te nem tudod, de ez üzlet". Kérdem akkor én: Ki és mit vett ennek során? (emberkereskedelem eleve tiltott, a prostítúció is bűncselekmény, de az ok-okozati viszonyokat vizsgálva egyéb bűncselekmények gyanúja is felmerülhet) Tessék, áljon elő, hogy: Én vállalom Fukushimát XY-ért, én vállalom a manyup pénzek eltulajdoítását ZS-ért, én vállalom a 98%-os különadóból kieső pénzeket AB-ért.. de ilyen nincs.. és ha én ezek mögött politikai összefüggést, urambocsá, üldöztetést vélek látni, az nyilván csak véletlen, ugye?

    Egészítsük ki ezt még két filmtörténettel: 1976-ból vegyük mondjuk a Network/Hálózat című filmet, frissítsük némi Truman Show-val 1998, és írjuk át kicsit a filmet, mondjuk, hogy Truman:
    - 3 éves korától beteg, másfél évtizeden át, rendszeres orvosi felülvizsgálattal, olyannal, amihez száz kilómétereket kell utazni
    - apja meghal 6 éves korában, rögtön egy előléptetését követően
    - Hollandiában lakó keresztapja meghal a Holland EB győzelem nyarán
    - Antall Józseffel együtt nagyanyja megy el hasonlóan, rákban
    most csak címszavaztam
    dobjuk még hozzá a Network befejezését:
    Ez a történet Howard Beale-ről szólt, az első emberről, akit az alacsony nézettségi arányok miatt gyilkoltak meg.