Krimikről mindenfelől..
  • valamit
    #66
    Valahol, hm, vicces dolog ez azok után, hogy a Moszkva térból Széll tér lett, meg emílthetném a texasi kapcsolódásokat is egész a katólikus Kennedy család tagjává avanzsált osztrák Arnold Schwarzaneggerig.

    Oswald ház, Bludenz, üzemeltető Sonja Winder

    http://daten.alpenregion.at/at/xlayout/portal/accommodation/189141sy,de/objectId,ACC1017805at/home.html
    http://www.yelp.com/biz/haus-oswald-sonja-winder-bürs

    Ja, ide anyám járt rendszeresen a cégével, én kb. egyszer voltam ott vele.



    http://www.youtube.com/watch?v=yY5i7LpjJ5w&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=j0kiGQwjhy8&feature=related

    Egy kérdés, milyen közös pontok fedezhetőek fel a két filmben? Az első a Total Recall, a második az Egy csodálotas elme. Például megőrülés és titkos ügynök vagy szerelmi kapcsolatépítés terén?

    How many conextion are in these two movie: Total Recall and A beautiful mind? First look: to be madness, to be secret agent, to be in/make love relationship.




    http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=+Pva0WVDoICUlTlU4Sse9A**?_v=Byrne_Rhonda_The_Secret_A_titok&id=62316&gclid=CMig0te3w64CFUZa3wod-QEZ TQ&type=22

    Van ez a fentiekben linkelt könyv. Most itt nem kezdeném el jobbra-balra elmezgetni, csak eszembe jutott, hogy ha, tegyük fel, ez működik, és mondjuk a Televíziók képernyőjére rejtik el, mondjuk a bankjegyeket, akár minden tizedik képkockán mondjuk, az vajon miként hatna a bankjegyforgalomra, illetve azok jegyzési árfolyamára?

    De lehet ezt még cifrázni olyanokkal, hogy különféle nézettségekhez különféle címleteket, több címletet, vagy épp különféle valutákat helyezni el. Ha hat, akkor tulajdonképpen a nézettségszám egyből demokratikusan kihathatna a valuta árfolyamára is.





    Most egy magyar történet következik.

    Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy család. Most nem sorolnám el minden tagját, csupán néhányat. Katolikus olvasóim kedvéért megemlíteném családunk két pápával Jozef Woytilával és Jozef Ratzingerrel is egyező keresztnevű tagját Józsefet, őt kvázi a bolondokházában kezelik.
    Azért többségünk nem ott van. Van ennek a Józsefnek egy bátyja, nevezzük Lászlónak. És mindkettejüknek volt egy testvére, nevezzük János Ferencnek. Nos történt egy szép napon, hogy János Ferencnek gyermeke született, akit Jánosnak keresztelt. Mit kell tudni kapcsolatukról? Nos, ahogy a nagykönyvben meg van írva Jánosoknak és ellentéteiknek János Ferenceknek pont annyira voltak egyívásúk, s jöttek ki könnyen, békésen. Magyarán nemigazán.

    A történet itt nem ért véget, János Ferencnek lett második fia is, nevezzük Zoltánnak. Azóta mondjuk őt se egészen így hívják, de odáig most talán nem jutunk el. Nos érdekes események zajlottak László, János Ferenc, János és Zoltán viszonylatában húsz-harminc éve. János Ferenc elhunyt. László nagyon szerette Jánost, azóta is, és utóbbi meggyőzte előbbit, hogy János Ferenc halála az én hibám volt. Roppant hihető ugye? Ugyan a János és a János Ferenc üti egymást, de a Zoltán hibája. Na igen, László nyilván hiszékeny ember, az esetleg fel sem merül, hogy a Jánost szerette annyira, hogy az már János Ferenc formán fájt. Mindenesetre családunk ezen hiszékeny tagja járta meg Izraelt is. Hogy ezt most miért mondom?

    Nos, az izraeli baloldalról Shimon Peres kijelentette ama ominózus felvásároltuk Magyarországot mondatát. Annak a beszédnek hosszabb formája is érdekes, de ezt most nagyon itt nem szeretném részletezni. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy amit László tett mondjuk az Ásvárnyrárói Tsz kapcsán, az kísérteties hasonlóságokat mutat a magyar állami vagyon külföldi használatra való kiszervezésével. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy bátyám dolgozott például Mózesnek (ha már én ugye a katolikus egyháznak), Lászlóval is ismertebb szorosabb munkakapcsolata, továbbá miután én költöztem Újlipótvárosba, rám támadtak a szélsőjobbos, mondhatni náci zsidók, Lieberman vezetésével.

    A dolog tán legcsodálatosabb momentuma az volt, amikor az anyám temetésén Lászlóval és bátyámmal sétáltunk és László bejelentette, hogy "meghalt a király, éljen a király" mondatát Jánosnak.

    A dolog kicsit olybá tűnik most, hogy a szélsőbalos zsidók Shimon Peres vezetésével engem igyekeztek kihasználni (lásd például Liverpool Akadémia az MTK-nál), hogy azután mikor már nincs mit kihasználni és a kezük ügyébe esem (Újlipótváros) akkor a szélsőjobbos zsidókkal lásd Lieberman legyilkoljanak. (avagy "ez semmi, menjen innen" jelszóval zavarjanak földönfutásra) A szélsőbalos mese emberléptékű formában pedig tetten érhető például olyan változásokban, mint amik az Ásványrárói Tsznél is zajlottak.









    Karácsonyi mese

    Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Föld nevű bolygó. Forgattak ott filmeket. S valaki kitalálta, hogy ez jó. Közösségi élménynek kitalálták, hogy az egyes szereplőket, bal oldali módon, valós szereplőkről "mintázzák". (Truman Show) S a finanszírozó azt mondta, hogy ez jó. Előre megtervezett forgatókönyvet követtek több évtizedre. (Rocky I.) A történetet természetesen a valós szereplők elől sokáig elhazudták, hogy ennek tervezett "kiderüléséből" származó jogos dühből profitálhassanak, a terv szerinti népszerűségvesztés miatti "kivégzés" előtt. (Network)

    Mint fentebb írtam, az egyes szereplőket bal oldali módon valós személyekről mintázták, hogy a forgatókönyvet tartani tudják, ezért közeli személyeket beszerveztek. Az ilyesfajta szolgáltatot nevezhetjük titkos szolgálatnak. (Truman Show szereplői a névadón kívül)

    Ő titkos szolgái ennek megfelelően helyezték el csomagjaikat a előre kiszámított módon és időben. Például első videoszalagra és első pár videofilmnek megtették 1990: I guerrieri del Bronx (1982) és Fuga dal Bronx (1983) filmpárost. Meg fognak lepődni, de ebben a 1982-es olasz (mint 911 idején a new yorki Giuliani) "B" filmben egész kitüntető helyen ott van a két torony, halottra emlékeznek és előtte egy a teste közepén karóba húzott ember, a'la 9.11, 2001, terrorakció tömören elmesélve.

    Néhány filmet említsünk még itt meg gyors egymásutánban:
    Világraszóló hazugság: Neverending Story. 2001.9.11 franciásan: Asterix 12 próbája. Reagen és Szovjet emlékmű a Szabadság téren: múltidéző (cürukk Network dühbehozása) ewok "játékmackók" az Endor bolygón (Star Wars Episode 6) avagy Roy Schedier és a palackos gáz esete. (Jaws)

    Mint a Truman showból is látható, azon az egyirányú kommunikációs csatornán amit a filmek nyújtanak elég hazudni (érdek, pénz, lásd vicces módon öszödi Gyurcsány 1996: "Nagyon fontos a pénz! Nem hiszek azoknak, akik morálisan akarják megváltani a világot. Abból előbb-utóbb hazugság lesz, a hazugságból meg zsarnokság."), s ő titkos szolgáinak munkájának legkisebb leplezése is már hazugság. Ráadásul ha az a leplezés nem is kicsi..

    Mondjuk úgy, hogy ez a SW 4-6, Jaws, Asterix 12 próbája, Neverending Story, vagy épp Richard Gere féle Micsoda nő! ez úgy nagyjából lefedett egy korszakot a 1976-os Családi összeesküvés, Rocky, Network, Csillagok Háborújától úgy az 1992-es Fűnyíróemberig.

    Nagyjából a The Lawnmover Man (1992)-től számíthatunk egy új időszakot, az internet építésének kezdetet, a már nem egy, hanem kétirányú kommunikációs csatornát.

    Érdekes módon ugyanerre az időszakra esnek Magyarországon földindulás szerű politikai változások, meghal Antall József, az SZDSZ-t egy húszéves ciklusban innentől tükrözik át az addig vele egy vonalon mozgó Fidesz-be.. és ugye Orbán Viktor is elmondta 89.6.16-án ama beszédét a hatodik koporsóról: "A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkezendő húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik". (Valahol érdekes, hogy napjainkban a 89, 16, 61, 22, 20 számok mennyire itt vannak velünk.)

    Tehát 1992-nél tartottunk és a The Lawnmover Man-nál. Az ennek a filmnek a végén még sci-fi jövőként vázolt rengeteg helyen zajló egyszeri telefoncsörgés aztán úgy felfutott mindössze másfél évtized alatt, hogy 2006 decemberében az amerikai TIME magazin már címlapon hozta az év embereként azt a tükröt, ami YOU címmel hirdette a WEB 2.0 sikereit (Rocky Balboa virtuális és valós bokszmérkőzése Mason Dixonnal is ekkoriban kerül kamerák elé), mely épp a vázolt telefonvonalakra épült fel és tett mindenki számára elérhetővé olyan alkalmazásokat, mint mondjuk az sms szerű Twitter, vagy az egyszerre milliókhoz szóló fórummal bíró Facebook.

    Magyar vonatkozású érdekesség erről a korszakról, hogy a Rejtő Jenő féle Kill Bill, na szóval: TEXAS BILL, a fenegyerek lefedte az USA elnökeit Reagentől Obamáig, mintegy húsz éven keresztül. (mindkét Bush texasi, Clinton pedig Bill) De megemlíthetnénk az augusztus negyediki Barackot az USA élén, aki éppúgy oroszlán, ahogy a 1976-os Családi összeesküvés is bakról és oroszlánról beszél.

    (...)